Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Χαστούκι''... Βρυξελλών

«Τελείωσαν τα ψέματα» με την ελληνική οικονομία και το κυβερνητικό επιτελείο καλείται να ζήσει σε λιγότερο από ένα μήνα τον εφιάλτη της επιτήρησης. Μιας επιτήρησης, όχι σαν τις προηγούμενες, αλλά αυστηρής, σκληρής και με μεγάλο διακύβευμα στην περίπτωση, που και πάλι η χώρα μας επιχειρήσει να «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους».
Το «χαστούκι των Βρυξελλών» αποδεικνύεται ηχηρότερο για τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου και για τη χώρα κατ’ επέκταση.
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του εφετινού προϋπολογισμού απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δείχνει πλέον «κουρασμένη» από την ελληνική στάση και γιατί κυριαρχεί η άποψη ότι το πρόγραμμα σταθερότητας που προτείνει η κυβέρνηση, δεν έχει τύχη υλοποίησης.
Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας θα είναι +0.2% το 2009 και +0.7% το 2010, ενώ στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας η Αθήνα υπολογίζει αυτό το μέγεθος στο +1.1% το 2009 και στο +1.6% του ΑΕΠ το 2010.
Ταυτόχρονα, η Κομισιόν υπολογίζει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας στο 3.7% του ΑΕΠ το 2009 και στο -4.2% το 2010, ενώ η Ελλάδα υποστηρίζει στο επικαιροποιημένο πρόγραμμά της ότι το έλλειμμα θα είναι -3.7% του ΑΕΠ το 2009 και -3.2% του ΑΕΠ το 2010.
Αντιμετωπίζοντας τη χώρα μας ως «αναξιόπιστη», τόσο στις προβλέψεις όσο και στις υποσχέσεις της, το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα φαίνεται να αποφάσισε να «λύσει οριστικά τις διαφορές του» με το «κακό παιδί του νότου». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις Βρυξέλλες σχεδόν αγνοούν τα στοιχεία που προσκομίζει η χώρα μας και παρακολουθούν τις εξελίξεις με βάση τα «δικά τους» στοιχεία για την Ελλάδα.
Τα ημίμετρα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και οι ήπιες προσαρμογές σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον «πήγαν περίπατο» και η νέα πραγματικότητα, που υπαγόρευσαν οι Βρυξέλλες πρέπει να περιλαμβάνει:
- Μηδενικές αυξήσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων για δύο χρόνια.
- Δραστική περικοπή των δαπανών του δημοσίου και βεβαίως καμία νέα πρόσληψη για οποιοδήποτε λόγο.
- Ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, που αυτή τη φορά δε θα περιλαμβάνει μόνο περισσότερα χρόνια εργασίας, αλλά και μεγάλη μείωση των υψηλών συντάξεων ορισμένων κατηγοριών.
Μάλιστα, απαιτείται όχι μόνο η γενικόλογη αποδοχή του οικονομικού «γύψου», που επιβάλλεται, αλλά ταχύτατη ψήφιση νόμων, εκδόσεις προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων, ώστε οι δεσμεύσεις να γίνουν αμέσως πραγματικότητα.
Με βάση αυτή τη «γνώμη» της Κομισιόν, το συμβούλιο των υπουργών (ΕΚΟΦΙΝ) στη σύνοδό του την Τρίτη 10 Μαρτίου θα διαπιστώσει την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα, ενεργοποιώντας τη σχετική διαδικασία, που δεν είναι άλλη από την περιβόητη πλέον επιτήρηση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μαζί με την Ελλάδα, προτάσεις για «επιτήρηση» για υπερβολικά δημόσια ελλείμματα αναμένεται να υιοθετήσει η Κομισιόν και για την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ιρλανδία και τη Γαλλία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …