Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΑΝ ΑΠΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ακλαφτος πήγε ένας ακόμα εργάτης χτες, αυξάνοντας τη μαύρη λίστα των εγκλημάτων της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομενων। Πρόκειται για τον 36χρονο Κερίμ Αμπατζίν από την περιοχή Σάπες του Νομού Ροδόπης, εργαζόμενο στην εταιρεία ΕΛΤΕΡ, στην οποία έχει αναθέσει ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης ΑΕ τις εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού της πόλης. Ολα τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχείαμαρτυρούν ότι πρόκειται για φονικό.Η ΕΛΤΕΡ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ, διαθέτει έναν πλωτό γερανό που έχει πάνω και «χούφτα», μία φορτηγίδα (μαούνα) και ένα ρυμουλκό για τη μετακίνηση της φορτηγίδας. Ο 36χρονος, αν και - σύμφωνα με το λιμεναρχείο - ανειδίκευτος, από την εταιρεία αναγκαζόταν να εκτελεί από «χρέη» χειριστή μέχρι τον καθαρισμό των φορτηγίδων από τα μπάζα, αλλά και το «λύσε - δέσε» της φορτηγίδας με το ρυμουλκό, που είναι δουλειά ναυτεργάτη. Ολα αυτά, με την ανοχή του Οργανισμού, αλλά και των λιμενικών αρχών που δεν έκαναν έλεγχο για τα αυτονόητα. Χτες στη διάρκεια της διαδικασίας πρόσδεσης της φορτηγίδας στο ρυμουλκό με τους κάβους, για κάποια άγνωστη αιτία, το ρυμουλκό κόλλησε πάνω στη φορτηγίδα και τα λάστιχά του συνέθλιψαν τον εργάτη πάνω στο στόμιο του αμπαριού της (κουβούσι).Χτες το βράδυ συνελήφθησαν ο καπετάνιος και ο ναύκληρος του ρυμουλκού, ο υπεύθυνος χειριστής του πλωτού γερανού και αναζητείται ο υπεύθυνος εργοδηγός της ΕΛΤΕΡ. Δυστυχως τοσο το Υπ.Εμπορικης Ναυτιλιας...αλλα οσο και το Υπ.Απασχολησηςεξακολουθουν να σιωπουν για τα φονικαπου γινονται στους χωρους εργασιας...Πρεπει να εχουμε ομαδικους ταφους εργαζομενωνοπως περισυ το καλοκαιρι στο Περαμα,για να θορυβηθει η Κυβερνηση;;;
http://prezatv.blogspot.com/2009/02/blog-post_7649.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C