Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και ασφαλιστήρια κατά απολύσεων!

Στην ανασφάλεια και τον φόβο του κόσμου για τη δουλειά του λόγω της οικονομικής κρίσης ποντάρουν ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, για να πουλήσουν ορισμένα νέα ασφαλιστικά προϊόντα, προσβλέποντας σε αύξηση των εσόδων τους.
Τέτοιου είδους ασφαλιστικά προϊόντα διατίθενται στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Ομως, το πρώτο τέτοιο ασφαλιστικό προϊόν στη χώρα μας σχεδίασε η ασφαλιστική εταιρεία International Life και λάνσαρε προ μηνός περίπου η Citibank μέσω του δικτύου των υποκαταστημάτων της. Με δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει αν βγουν κι άλλα τέτοια προϊόντα σε διάφορες παραλλαγές από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες το επόμενο διάστημα.
Το προϊόν των International Life-Citibank απευθύνεται σε ανθρώπους που εργάζονται για τουλάχιστον 4 μήνες στον ίδιο εργοδότη πριν από την υπογραφή του συμβολαίου και φοβούνται ότι είναι πιθανόν να χάσουν τη δουλειά τους.
Ο ασφαλισμένος πληρώνει 19 ευρώ τον μήνα και μπορεί να το κάνει είτε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του στη Citibank είτε μέσω χρέωσης της πιστωτικής του κάρτας είτε πηγαίνοντας στο γκισέ της τράπεζας. Σε περίπτωση που χάσει τη δουλειά του, ο ασφαλισμένος δικαιούται 500 ευρώ τον μήνα μέχρι 6 μήνες το πολύ. Για την πληρωμή των 500 ευρώ απαιτείται η προσκόμιση στη τράπεζα των δικαιολογητικών από τον ΟΑΕΔ σε μηνιαία βάση.
Ομως, για να ενεργοποιηθούν οι πληρωμές, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες από την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Οπως εξηγούν οι αρμόδιοι, ο λόγος που μπαίνει το όριο των 4 μηνών είναι για να αποφευχθούν φαινόμενα, όπου κάποιος έχει λάβει ειδοποίηση από τον εργοδότη του ότι απολύεται ένα μήνα πριν και σπεύδει να αγοράσει το προϊόν για να εισπράξει τα 500 ευρώ τον μήνα.
Το συμβόλαιο τερματίζεται με την καταβολή της τελευταίας μηνιαίας πληρωμής των 500 ευρώ.
«Πολλοί πελάτες μας, που είχαν αγοράσει ανάλογα ασφαλιστικά προϊόντα μαζί με δάνεια, ρωτούσαν αν υπάρχει κάποιο προϊόν που να μπορεί να διατεθεί από μόνο του. Αυτό το προϊόν έρχεται να ικανοποιήσει αυτή τη ζήτηση», τονίζει ο Αρης Αρβανιτάκης, διευθυντής των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων της Citibank.
Ανεργία - δάνεια
Σημειώνεται ότι η ανεργία έχει μπει στους όρους ασφαλιστηρίων συμβολαίων μαζί με άλλους, όπως ολική ή μερική ανικανότητα, που συνοδεύουν στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες εδώ και μερικά χρόνια. Στα δάνεια του ΟΕΚ έχει μπει από το 2004.
Στην κλασική περίπτωση, αυτού του είδους τα ασφαλιστικά προγράμματα αναλαμβάνουν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου για όσο διάστημα ο δανειολήπτης μένει άνεργος. Μάλιστα, ορισμένες τράπεζες προσφέρονται να του δώσουν δάνειο για να πληρώνει τα ασφάλιστρα για όλη τη διάρκεια του δανείου με το ίδιο επιτόκιο που έχει στο δάνειο. *

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C