Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι στις 6 Απριλίου


Πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα διοργανώνει στις 6 Απριλίου ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, διεκδικώντας τη ρύθμιση της αγοράς και την άμεση ενίσχυση των κτηνοτροφικών μονάδων.
Παράλληλα, ο ΣΕΚ ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης της γαλακτοβιομηχανίας «Vivartia», να αποχωρήσει από τη ζώνη γάλακτος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Παναγιώτης Πεβερέτος, υποστήριξε ότι κι άλλες γαλακτοβιομηχανίες ετοιμάζονται να βαδίσουν στα χνάρια της «Vivartia», ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποιες είναι αυτές. Στη διάρκεια συνάντησης με Βορειοελλαδίτες αγελαδοτρόφους, ο κ. Πεβερέτος κάλεσε τους παραγωγούς να ιδρύσουν τις δικές τους μεταποιητικές μονάδες (αφού, όπως είπε, «δεν ωφελεί να παρακαλάνε τη Vivartia»), τονίζοντας ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ προτίθεται να στηρίξει σχετικές μελέτες. Κατά τον ίδιο, στη Β. Ελλάδα ετοιμάζεται ήδη μια μεταποιητική μονάδα από παραγωγούς. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι στόχος της ΠΑΣΕΓΕΣ -η οποία πρόσφατα εξαγόρασε (μέσω της «Συνεταιριστικές Επενδύσεις») το 15% της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Ελληνική Διατροφή- Coop AE»- είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων, που θα προωθεί ενεργά τα συνεταιριστικά προϊόντα. Ο κ. Πεβερέτος απέρριψε ως ανακριβές το επιχείρημα της «Vivartia» ότι της περισσεύει γάλα (περίπου 60 τόνοι ημερησίως, υποστήριξε). Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΚ, στόχος της «Vivartia» είναι -μεταξύ άλλων- να περικόψει το αυξημένο κόστος μεταφοράς από απομακρυσμένα «παραληπτήρια» γάλακτος. Όπως είπε, αν οι γαλακτοβιομηχανίες χρησιμοποιούσαν φρέσκο γάλα για τα γιαούρτια που παράγουν, θα χρειάζονταν περίπου 300.000 τόνους πρώτης ύλης και θα ζητούσαν από τους παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται συχνά συμπυκνώματα γάλακτος, ενώ ο καταναλωτής μένει με την εντύπωση ότι αυτό που τρώει έχει παραχθεί από φρέσκο γάλα. Το τελευταίο διάστημα δε, λόγω της κρίσης, έχει σημειωθεί στροφή των καταναλωτών προς τα συμπυκνωμένα ή μακράς διαρκείας γάλατα, ακόμη και ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία είναι πιο φθηνά. Οι παραγωγοί ζητούν μεταξύ άλλων τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΛΟΓΑΚ του περιεχομένου των γιαουρτιών, αλλά και του δήθεν «φρέσκου» γάλακτος μακράς διαρκείας και ιδίως των εισαγόμενων ποσοτήτων. Διεκδικούν την ίδρυση ειδικού «ΤΕΜΠΜΕ» για τους κτηνοτρόφους (ώστε να λαμβάνουν άτοκα δάνεια) και «πάγωμα» χρεών επί τριετία με ανάληψη των τόκων από το κράτος. Ζητούν επίσης τη χρηματοδότηση διαφημιστικής καμπάνιας, ώστε οι καταναλωτές να μαθαίνουν ότι το γάλα μακράς διαρκείας μπορεί μεν να είναι πιο φθηνό, αλλά δεν έχει την ίδια θρεπτική αξία με το φρέσκο. Κατά τους ίδιους, το γιαούρτι είναι απαραίτητο να παρασκευάζεται στο εξής μόνο από νωπό φρέσκο γάλα, ενώ επιβάλλεται να εγκριθεί η πλήρης κάλυψη εξόδων για τη δωρεάν διανομή φρέσκου γάλακτος σε σχολεία (σήμερα οι παραγωγοί επιδοτούνται με 0,18 ευρώ/κιλό).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …