Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βρήκανε ενα μισοπεθαμένο πτώμα 88 ετών ... για να του φορτώσουν τι??? Ποιό είναι το στρατόπεδο??? στην Πολωνία??? είχε τόσους κρατούμενους????

ΠΗΓΗ: mygreekblogspot
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 88χρονου Τζον Ιβάν Ντεμγιανγιουκ, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, εξέδωσε η εισαγγελία του Μανάχου। Ο Ντεμγιανγιουκ, γνωστός και ως «Ιβάν ο τρομερός», ζει στις ΗΠΑ αν και του έχει αφαιρεθεί η Αμερικανική υπηκοότητα.Πιο συγκεκριμένα, ο 88χρονος Ιβάν κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία 29.000 Εβραίων όταν υπηρέτησε ως δεσμοφύλακας σε ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης στην κατεχόμενη Πολωνία.Ο Ντεμγιανγιουκ είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1980 στο Ισραήλ, όμως αργότερα αθωώθηκε όταν προέκυψαν νέα στοιχεία με βάση τα οποία δεν είχε διαπράξει εκείνος τα εγκλήματα πολέμου. Μετά την αθώωσή του επέστρεψε στις ΗΠΑ.Τον προηγούμενο Νοέμβριο, οι γερμανικές Αρχές κατάφεραν να αποσπάσουν εκατοντάδες έγγραφα και να εντοπίσουν πολλούς μάρτυρες που μίλησαν για την εγκληματική δραστηριότητα του Ντεμγιανγιουκ.«Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουμε τέτοια αποδεικτικά στοιχεία. Βρήκαμε ακόμα και λίστες με τα ονόματα των ανθρώπων που ο ίδιος ο Ντεμγιανγιουκ οδήγησε στον θάλαμο αερίων. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Ντεμγιανγιουκ είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 29.000 Εβραίων», δήλωσε η Κερτ Σκριμ, επικεφαλής των ερευνών για τα εγκλήματα πολέμου των ναζί.Το 2002 ένας Αμερικανός δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση έκρινε ότι υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την εγκληματική δραστηριότητα του Ντεμγιανγιουκ και διέταξε να του αφαιρεθεί η αμερικανική υπηκοότητα.Ωστόσο ο 88χρονος πρώην δεσμοφύλακας των ναζί κατάφερε να παραμείνει παράνομα στις ΗΠΑ, μέχρι οι Αρχές να αποφασίσουν σε ποια χώρα θα πρέπει να εκδοθεί.
http://www.i-live.gr/2009/03/12/nazi-guard/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C