Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ...

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό (13%) εργαζομένων στα όρια της φτώχειας στην Ε.Ε. και από τα υψηλότερα στην παιδική φτώχεια (23%), σύμφωνα με την έκθεση για την κοινωνική προστασία και ενσωμάτωση, που δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν.Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που αφορούν το 2007, το 13% των εργαζόμενων Ελλήνων άνω των 18 ετών ζουν στο όριο της φτώχειας, ενώ στην Ευρώπη των «27» το ποσοστό δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 8%. Δεύτεροι φτωχότεροι είναι οι Πολωνοί (10%), ενώ Τσέχοι, Δανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, Φινλανδοί, Ιρλανδοί, Σλοβάκοι, Σλοβένοι και Μαλτέζοι έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά (4%). Η Επιτροπή αποδίδει το φαινόμενο των εργαζόμενων φτωχών στους πολύ χαμηλούς μισθούς, στο μεγάλο αριθμό ανειδίκευτων και στην αναγκαστική «διέξοδο» της μερικής απασχόλησης.Η παιδική φτώχεια στη χώρα μας (23%) εμφανίζει το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. (20%) με τις πρώτες θέσεις να κατέχουν η Ιταλία και η Ρουμανία (25%).Επίσης, στο όριο της φτώχειας, ζουν το 28% των Ελλήνων ηλικίας 65-74 ετών και το 35% άνω των 74 ετών, με μέσο όρο για τους άνω των 65 ετών στην Ε.Ε. το 19%. Το ποσοστό κυμαίνεται από 5% στην Τσεχία, 30% στη Λιθουανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι 33% σε Εσθονία, Λετονία και 51% στην... Κύπρο).Ομως ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι οι κοινωνικές παροχές εκτός των συντάξεων (επιδόματα ανεργίας, οικογενειακά επιδόματα) στη χώρα μας μειώνουν το ποσοστό φτώχειας μόνο κατά 17% στο σύνολο του πληθυσμού, έναντι 36%(!) του κοινοτικού μέσου όρου και με υψηλότερα ποσοστά (άνω του 50%) των Τσεχίας, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Σλοβενίας, Σουηδίας, Δανίας, Φινλανδίας.Στο σύνολο του πληθυσμού, το 20% των Ελλήνων ζουν στο όριο της φτώχειας (δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά το 21% της Λετονίας, ενώ το ίδιο ποσοστό με την Ελλάδα (20%) έχουν Ιταλία και Ισπανία με μέσο κοινοτικό όρο 16%.Τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν Τσεχία και Ολλανδία (10%)Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο μέσος μηνιαίος μισθός μιας τετραμελούς οικογένειας (2 ενήλικες και 2 παιδιά) στην Ελλάδα για να μη βρεθεί στα όρια της φτώχειας πρέπει να φτάνει τα 1.184 ευρώ. Βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά... Τι να σχολιασουμε;;;Οταν θα μας κοψει ολους η πεινα θα ειναι αργα...Προς το παρον καθομαστε αναπαυμενοι στα λιγα και καλα που εχουμε στην διαθεση μας,χωρις να κοιταμε ουτε κατα διανοια τα οσα μας εχουν ετοιμασει να μας φερουν...πρεζα tv7-3-2009
http://prezatv.blogspot.com/2009/03/blog-post_2071.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C