Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θέλετε να προωθήσετε την καριέρα σας; Θυμώστε στο γραφείο!

Θέλετε να προωθήσετε την καριέρα σας; Αν ναι, τότε φροντίστε να θυμώσετε στο γραφείο! Όχι μόνο δεν είναι κακό, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να ανέβετε στην ιεραρχία. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οι οποίοι μελετούσαν επί περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες μερικές εκατοντάδες εθελοντές. Προσέξτε μόνο να μην χάσετε τον έλεγχο…
Η μελέτη ξεκαθάρισε το τοπίο των επαγγελματικών ισορροπιών: όσοι λένε ναι σε όλα, όσοι πνίγουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, αλλά και όσοι γίνονται έξω φρενών και ανοίγουν το στόμα τους χωρίς να ξέρουν τι λένε, χάνουν το δίκιο τους – και πολύ συχνά την ευκαιρία για προαγωγή.
Αντιθέτως, όσοι διεκδικούν και δεν διστάζουν να συγκρουστούν όπως, όσο και όταν πρέπει, τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα.
«Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ο θυμός είναι ένα καταστροφικά επικίνδυνο συναίσθημα και προσπαθεί να μην τον εκδηλώνει στη δουλειά του, ό,τι κι αν συμβαίνει», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζώρτζ Ε. Βάϊλαντ, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και διευθυντής Έρευνας στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Brigham & Women’s.
«Η μελέτη μας, όμως, έδειξε ότι αυτή η τακτική είναι λάθος, διότι τελικά αποτελεί βλαπτική άρνηση μιας επίφοβης πραγματικότητας. Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο φόβος και ο θυμός είναι εγγενή και έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο – πολλές φορές έχουν ζωτική σημασία για την επιβίωσή μας».
Χωρίς θυμό, στασιμότηταΠροσεκτικά σχεδιασμένες μελέτες, έχουν τεκμηριώσει ότι αυτά τα συναισθήματα μας βοηθούν να εστιάζουμε την προσοχή μας εκεί που πρέπει – δηλαδή στα δέντρα και όχι γενικώς και αορίστως στο δάσος. Και όταν το θέμα είναι η δουλειά, τα δέντρα αποδεικνύεται πως είναι πιο σημαντικά.
Στη μελέτη τους, ο δρ Βάϊλαντ και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν επί 44 χρόνια 824 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι εθελοντές έκρυβαν τον θυμό τους, είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να μην εξελιχθούν επαγγελματικά σε σύγκριση με όσους τον εξεδήλωναν. Ωστόσο, ήταν πολύ σημαντικό να διατηρούν οι εθελοντές τον έλεγχο όταν θύμωναν: η ανεξέλεγκτη οργή απεδείχθη καταστροφική.
«Όλοι νιώθουμε θυμό, αλλά τα άτομα που μαθαίνουν να τον εκφράζουν σωστά, αποφεύγοντας τις εκρηκτικές και αυτοκαταστροφικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης οργής, αποκομίζουν πολύ περισσότερα – όχι μόνο στον επαγγελματικό χώρο, αλλά και στην εν γένει συναισθηματική τους ανάπτυξη και στην ψυχική υγεία», εξήγησε ο δρ Βάϊλαντ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το όλο θέμα έχει να κάνει με την παθητική συμπεριφορά, την επιθετικότητα και τον δυναμισμό.
Οι δυναμικοί άνθρωποι μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να διεκδικήσουν, δίχως να χάνουν την εκτίμηση και τον σεβασμό των άλλων.
Επιπλέον, επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τους συνεργάτες τους αλλά και γενικότερα για τους άλλους. Έτσι, θέτουν τις βάσεις για μια καλή θέση στη δουλειά, όταν έρθει η ώρα της προαγωγής.
Αντιθέτως, οι επιθετικοί εργαζόμενοι δεν τυγχάνουν του σεβασμού των άλλων και συχνά προκαλούν την αντοχή των γύρω τους, ενώ οι παθητικοί συχνά εκνευρίζουν τους συναδέλφους τους με την συμπεριφορά τους και οι άλλοι εύκολα τους εκμεταλλεύονται.
ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …