Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕ «ΜΠΛΟΚΑ» ΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ


Με αποκλεισμούς των συνοριακών τελωνείων της βόρειας Ελλάδας ενόψει Πάσχα προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ζητώντας εξονυχιστικούς ελέγχους-ακόμη και από τους ίδιους τους παραγωγούς- στις διερχόμενες νταλίκες, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος «ελληνοποιημένων» αμνοεριφίων στη χώρα.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρη Καμπούρη, δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία οριστική απόφαση.
Ο κ.Καμπούρης επεσήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι δεν προτίθενται να πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμές χαμηλότερες των 6-6,5 ευρώ/κιλό (τιμές κόστους), αν και βλέπουν ότι «και φέτος διαμορφώνεται κλίμα χαμηλών τιμών στην αγορά», με εισαγωγές φθηνών αμνοεριφίων, αφού «η πολιτεία θεωρεί προφανώς τα εισαγόμενα καλύτερα από τα ελληνικά».Ο κ.Καμπούρης κατήγγειλε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, για αδιαφορία απέναντι στους κτηνοτρόφους, αφού παρά τις πιέσεις τεσσάρων εβδομάδων «δεν έχει ακόμη δεχτεί συνάντηση με το πανελλήνιο συνδικαλιστικό τους όργανο και παρότι έχουν εξαγγελθεί μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων, δεν έχει εξειδικευτεί κανένα».Οι κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας που στις 31 Μαρτίου κατεβαίνουν στην Αθήνα, θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον κ.Χατζηγάκη, ώστε να θέσουν τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και την αιτούμενη οικονομική ενίσχυση των 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα.
Πηγή: http://www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…