Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τον κατ' οίκον περιορισμό αψήφησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Πακιστάν

Ισλαμαμπάντ

Προηγούμενο άρθρο:
Υπό κατ' οίκον περιορισμό ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Πακιστάν (15/3/2009)
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Πακιστάν αψήφησε την απόφαση της κυβέρνησης να τον θέσει υπό κατ' οίκον περιορισμό και αναχώρησε από το σπίτι του για να ηγηθεί μιας αντι-κυβερνητικής πορείας προς το Ισλαμαμπάντ. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
«Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στον έκκλησή μας και γι'αυτό είμαι ευγνώμων στο έθνος» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό από το αυτοκίνητό του. «Πρόκειται για προοίμιο επανάστασης» τόνισε.
Ο Σαρίφ χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης «παράνομη» και αναχώρησε με το αυτοκίνητό του για να ηγηθεί αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Ισλαμαμπάντ.
«Βλέπετε ότι ολόκληρη η χώρα έχει γίνει ένα αστυνομικό κράτος. Έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους, χρησιμοποιούν κάθε είδος άνομων μεθόδων», είπε ο Ν.Σαρίφ.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την απόφαση αυτή. Η κράτηση σε κατ' οίκον περιορισμό είναι παράνομη και ανήθικη. Όλες οι αποφάσεις αυτές αντιβαίνουν στο Σύνταγμα», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι υπό κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε και ο αδελφός του, Σαμπάζ Σαρίφ, γνωστός πολιτικός και ανώτατο στέλεχος της Μουσουλμανικής Ένωσης του Πακιστάν.
Νωρίτερα, συγκρούσεις ξέσπασαν στη Λαχόρη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διακυβέρνησης του προέδρου του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.
Δέκα άτομα συνελήφθησαν, ενώ οι περισσότεροι από τους περίπου 250 διαδηλωτές σκορπίστηκαν σε γειτονικούς δρόμους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει την απαγόρευση του συναθροίζεσθαι ή να επιτεθεί στην αστυνομία», είπε ο Τζαμπάρ Αχμεντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές ήταν κυρίως μέλη της Μουσουλμανικής Ένωσης του Πακιστάν-Ναουάζ (PML-N), πρώτου κόμματος της αντιπολίτευσης και του Τζαμάατ-ι-Ισλάμι, μεγάλου ισλαμιστικού κόμματος και βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης.
Τουλάχιστον 500 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το πρωί έξω από την κατοικία του Σαρίφ φωνάζοντας «θάνατος στον Ζαρντάρι», «ζήτω ο Σαρίφ», κρατώντας σημαίες του κόμματος του Σαρίφ και φωτογραφίες του.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πακιστάν, μέσω του εκπροσώπου του, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Ο υπουργός Πληροφοριών επανέλαβε την προσφορά για την διενέργεια διαπραγματεύσεων, προκειμένου να λήξει ο αναβρασμός στο Πακιστάν.
«Θέλουμε να απαλλάξουμε το έθνος το συντομότερο δυνατόν από αυτή την κατάσταση της αστάθειας και της αβεβαιότητας» δήλωσε.
Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας εν όψει των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που προγραμματίζονται για τη Δευτέρα στο Ισλαμαμπάντ.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ασιφ Αλί Ζαρντάρι έχει επιχειρήσει να καταστείλει τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης -του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των υποστηρικτών των δικαστών που είχε καθαιρέσει ο στρατηγός Μουσάραφ- που απειλούν να εντείνουν την πολιτική αστάθεια στη χώρα.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί περισσότερες από 1.000 συλλήψεις. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να αψηφούν τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κι αναμένεται να μεταβούν κατά χιλιάδες στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Δευτέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
Islamabad Previous article: Under at home restriction the head of Opposition of Pakistan (15/3/2009) The head of Opposition of Pakistan defied the decision of government to place him under at home restriction and it left from his house in order to it leads a antigovernmental course to Islamabad. Violent episodes were marked at the duration of demonstrations.
“The world corresponded with particular hot in our call and [gi]'[ayto] is grateful in nation” declared in television station from his car. “It is preamble of revolution” it stressed.
[Sarif] characterized the decision of government “illegal” and it left with his car in order to it leads antigovernmental demonstration in Islamabad.
“You see that entire the country has become a police state. They have excluded the all streets, they use each type of illicit methods”, it said [N].[Sarif].
“We cannot accept this decision. The reservation in at home restriction is illegal and immoral. This all decisions clash with the Constitution”, stressed.
It is reminded that under at home restriction was placed also his brother, [Sampaz] [Sarif], known political and maximum executive of Moslem Union of Pakistan.
Earlier, conflicts burst out in [Lachori] between police officers and demonstrators, with the police it makes use lachrymal in order to it dissolves demonstrators that were assembled in clue of protest at the governing of chairman of Pakistan [Asif] [Ali] [Zarntari].
Ten individuals were arrested, while most of the roughly 250 demonstrators were scattered in neighbouring streets, according to correspondent of French Agency.
“We will not allow in no one to force the prohibition [synathroizesthai] or to attack in the police”, said [Tzampar] [Achment], representative of police.
The demonstrators were mainly members of Moslem Union of Pakistan-[Naoyaz] (PML-N), first party of Opposition and the [tzamaat]-I-[Islami], big islamic party and basic party of Opposition.
At least 500 demonstrators had been assembled early the morning outside from the residence of [Sarif] shouting “death in [Zarntari]”, “ask [Sarif]”, keeping flags of party of [Sarif] and his photographs.
From ��[leyra] his, chairman of Pakistan, via his representative, declares that she is not to resign.
The minister of Information repeated the offer for the realisation of negotiations, so that expires the unrest in Pakistan.
“We want to exempt the nation as soon as possible from this situation of instability and uncertainty” it declared.
The same hour, the forces of safety of country have been placed in situation of readiness in view the antigovernmental demonstrations that are programmed for Monday in Islamabad.
The government of chairman [Asif] [Ali] [Zarntari] has attempted she represses the mobilisations of Opposition of - party of axiomatic Opposition but also supporters of judges that ��[athairesei] the general [Moysaraf]- that threatens intensifies the political instability in the country.
Until now they have been reported more by 1.000 arrests. The demonstrators continue defying the strict measures that takes the government and is expected to return at thousands in the capital of country, Monday.
Newsroom [DOL], with information from Associated Press, [APE]/Reuters/[Galliko]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.