Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραλύει η Γαλλία από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Δεύτερος γύρος απεργιών ξεκινάει σήμερα στη Γαλλία και εκτιμάται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές θα βγουν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων. Οι διαδηλώσεις διοργανώνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την οικονομική κρίση.
Τα συνδικάτα έχουν διοργανώσει πάνω από 200 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα ενώ από τις κινητοποιήσεις πρόκειται να πληγούν, τραίνα, λεωφορεία, αεροδρόμια, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες. Οι συμμετέχοντες ελπίζουν ότι η σημερινή πορεία θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Ιανουαρίου, όπου έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
Οι συνδικαλιστές ζητούν αύξηση στους χαμηλότερους μισθούς, μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας, αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και πάγωμα της μείωσης των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα ¾ των Γάλλων υποστηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Εν τω μεταξύ, ο Νικολά Σαρκοζί έχει ήδη ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές και κοινωνικές εισφορές.
Ωστόσο, οι διαδηλωτές λένε ότι τα προτεινόμενα 2,4 δις ευρώ δεν είναι αρκετά. Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες του λαού», αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει άλλα μέτρα.
Μέσα στους επόμενους μήνες η ανεργία αναμένεται να εκτοξευθεί έως και 10%, με περαιτέρω 350.000 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου. Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει πληγεί πολύ από την οικονομική κρίση. Η μεγάλη συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 14:00 (ώρα Γαλλίας).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.