Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταυλισμοί αστέγων στην Αμερική. Ήρθε η σειρά μας;

Για κάποιους που δεν μπορούν να στερηθούν τα τεράστια μπόνους που μπαίνουν στην τσέπη τους οι άστεγοι είναι μια... φυλή που ίσως υπάρχει σε κάποια άλλη διάσταση. Ομως για τους πολίτες του Σακραμέντο, που βλέπουν καθημερινά τους καταυλισμούς των αστέγων να γεμίζουν με καινούργιες σκηνές, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.Από τη μία άκρη των ΗΠΑ ώς την άλλη οι σχετικές οργανώσεις αναφέρουν ότι αυτόν τον καιρό έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση στους καταυλισμούς αστέγων που έχει γίνει τα τελευταία πενήντα χρόνια. Τα στοιχεία που δείχνουν γιατί τα πράγματα οδηγήθηκαν σ’ αυτήν την κατάσταση είναι αμείλικτα. Η οικονομική ύφεση, που άρχισε ως κρίση από την πλευρά των ιδιοκτητών κατοικιών, που αδυνατούσαν να πληρώσουν το δάνειό τους, αλλά μεταδόθηκε σε κάθε κομμάτι της οικονομίας, έχει στερήσει από 650.000 Αμερικανούς τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα η ανεργία να αγγίξει το 8,1%. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ ψάχνουν για δουλειά περίπου 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της πολιτείας της Πενσιλβάνια, ενώ η ανεργία και στους αποφοίτους των κολεγίων έχει ανέβει σε επίπεδα ρεκόρ.Η Καλιφόρνια αποτελούσε πάντα ιδανικό μέρος για τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών της. Το Σακραμέντο είναι η πιο γνωστή πόλη αστέγων της Αμερικής, όχι όμως η μοναδική, αφού καταυλισμοί αστέγων υπάρχουν ακόμη και στη Φλόριντα. Η Σάντα Μπάρμπαρα έχει παραχωρήσει ένα πάρκινγκ σε ανθρώπους που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και φορτηγά, ενώ οι Αρχές του Φρέσνο προσπαθούν να διαχειριστούν τους δεκάδες καταυλισμούς που είναι γεμάτοι σκηνές, αλλά και παράγκες, τις οποίες οι άνθρωποι φτιάχνουν από κομμάτια ξύλου.Espresso News

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C