Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στοιχεία βελτίωσης του ξεχωριστού αυτού ποδηλάτου.
Στην πορεία κατάκτησης της τελειοποίησής του, έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα δεκαοκτώ διαφορετικές ρόδες, τόσο στη μορφή τους όσο και στα υλικά κατασκευή τους, προκειμένου να επιτύχει τα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ταχύτητα, στο βάρος και στην ευελιξία του δημιουργήματός του.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το μήκος του ποδηλάτου θαλάσσης είναι τρία μέτρα και το πλάτος του αγγίζει τα δυόμισι μέτρα. Η διάμετρος της κάθε ρόδας, που είναι κατασκευασμένη με πτερύγια, είναι 1,25 μ. επί 62,5 εκατοστά και τα υλικά τους είναι ελαφρά προκειμένου να έχει η όλη κατασκευή άνωση. Οι δύο αριστερές ρόδες κινούνται ανεξάρτητα από τις δύο δεξιές και χρειάζονται αντίστοιχα δύο άτομα στα δύο πηδάλια για να το κινήσουν.
Ο σκελετός του περιλαμβάνει τέσσερα καθίσματα, δύο εκ των οποίων είναι για τους οδηγούς- χρήστες των πηδαλίων και τα άλλα δύο, που είναι σε ψηλότερο επίπεδο από τα μπροστινά, για όσους θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα.
Το βάρος του ποδηλάτου αγγίζει τα 170 κιλά.
Η βόλτα μέσα στο λιμάνι με το παράξενο ποδήλατο, ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία για όσους δοκίμασαν για πρώτη φορά, και οι επιφυλάξεις αρκετών για τη δύναμη που θα χρειαστεί να κινήσουν τον όγκο του, καταρρίφθηκαν αμέσως μόλις το ποδήλατο κίνησαν ένας δεκατριάχρονος και ένας δωδεκάχρονος οδηγός, με μεγάλη ευκολία.
Ο κ. Παπαδόπουλος ήδη σχεδιάζει τα νέα στοιχεία που θα συμπληρώσει στο δημιούργημά του, για να το τελειοποιήσει και όπως μας είπε σίγουρα θα είναι ένα σκέπαστρο και ίσως είναι τραπεζάκι για να απολαμβάνουν με τη βόλτα τους και τον καφέ!
Ακολουθεί λοιπόν κι άλλη δοκιμή...
Λ.Κ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Τα βρήκαν και προχωράει!

Όπως είχαμε αναφέρει, στον Παναθηναϊκό περίμεναν την Ζενίτ να στείλει το απαραίτητο έγγραφο που θα ανάβει το «πράσινο φως» για τον δανεισμό του Σεμπάστιαν Πουιγκρενιέ। Αυτό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και πλέον οι «πράσινοι» μπαίνουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή... Στην τελική ευθεία η μεταγραφή, δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα να έρθει ο Γάλλος και να υπογράψει.Aπό την στιγμή που οι «πράσινοι» έκαναν χθες βράδυ το καθήκον τους και πήραν το ειαιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ήταν λογικό από σήμερα οι μεταγραφικές μηχανές θα έμπαιναν στο... φουλ!Μία από τις περιπτώσεις που απασχολεί εδώ και καιρό το «τριφύλλι» είναι εκείνη του Σεμπάστιαν Πουιγκρενιέ. Ο Παναθηναϊκός «ψάχτηκε» για αυτή την λύση για το κέντρο της άμυνας και μετά την πρόταση στην Ζενίτ για δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς στο «πράσινο στρατόπεδο» περίμεναν την απάντηση των Ρώσων.Μία απάντηση που έφτασε στην Κηφισίας και Αλεξάνδρας το απόγευμα της Δευτέρας και ουσια…