Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στοιχεία βελτίωσης του ξεχωριστού αυτού ποδηλάτου.
Στην πορεία κατάκτησης της τελειοποίησής του, έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα δεκαοκτώ διαφορετικές ρόδες, τόσο στη μορφή τους όσο και στα υλικά κατασκευή τους, προκειμένου να επιτύχει τα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ταχύτητα, στο βάρος και στην ευελιξία του δημιουργήματός του.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το μήκος του ποδηλάτου θαλάσσης είναι τρία μέτρα και το πλάτος του αγγίζει τα δυόμισι μέτρα. Η διάμετρος της κάθε ρόδας, που είναι κατασκευασμένη με πτερύγια, είναι 1,25 μ. επί 62,5 εκατοστά και τα υλικά τους είναι ελαφρά προκειμένου να έχει η όλη κατασκευή άνωση. Οι δύο αριστερές ρόδες κινούνται ανεξάρτητα από τις δύο δεξιές και χρειάζονται αντίστοιχα δύο άτομα στα δύο πηδάλια για να το κινήσουν.
Ο σκελετός του περιλαμβάνει τέσσερα καθίσματα, δύο εκ των οποίων είναι για τους οδηγούς- χρήστες των πηδαλίων και τα άλλα δύο, που είναι σε ψηλότερο επίπεδο από τα μπροστινά, για όσους θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα.
Το βάρος του ποδηλάτου αγγίζει τα 170 κιλά.
Η βόλτα μέσα στο λιμάνι με το παράξενο ποδήλατο, ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία για όσους δοκίμασαν για πρώτη φορά, και οι επιφυλάξεις αρκετών για τη δύναμη που θα χρειαστεί να κινήσουν τον όγκο του, καταρρίφθηκαν αμέσως μόλις το ποδήλατο κίνησαν ένας δεκατριάχρονος και ένας δωδεκάχρονος οδηγός, με μεγάλη ευκολία.
Ο κ. Παπαδόπουλος ήδη σχεδιάζει τα νέα στοιχεία που θα συμπληρώσει στο δημιούργημά του, για να το τελειοποιήσει και όπως μας είπε σίγουρα θα είναι ένα σκέπαστρο και ίσως είναι τραπεζάκι για να απολαμβάνουν με τη βόλτα τους και τον καφέ!
Ακολουθεί λοιπόν κι άλλη δοκιμή...
Λ.Κ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C