Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκίνησε η παραλαβή των νέων αναβαθμισμένων F16 απ΄την Πολεμική Αεροπορία.


Θεωρείται η κορυφαία έκδοση του συγκεκριμένου αεροσκάφους διεθνώς.Πραγματοποιήθηκε χθες 19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας, η επίσημη τελετή έναρξης παραδόσεων των 30 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού Peace Xenia IV.Στην ομιλία του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος (φωτογ.) , εξέφρασε ικανοποίηση για την εμπρόθεσμη παράδοση των μαχητικών και δήλωσε πως τα μαχητικά θα ενισχύσουν σημαντικά την αμυντική και αποτρεπτική δύναμη της ΠΑ.Τα 4 πρώτα αεροσκάφη θα πετάξουν προς την Ελλάδα τον Μάιο 2009 και τα υπόλοιπα της παραγγελίας θα ακολουθήσουν εντός του έτους .Η έκδοση F-16 Block 52+ Advanced ενσωματώνει τα ακόλουθα πρόσθετα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά:* Ενσωματωμένο σύστημα ζεύξης δεδομένων Link 16.* Βελτιωμένη υπολογιστική ισχύ για τον υπολογιστή αποστολής MMC.* Προβολή έγχρωμου κινούμενου χάρτη σε οθόνη CMFD για ναυτιλία.* Πλήρως εγκατεστημένο και λειτουργικό JHMCS.* Ενσωμάτωση νέων επιχειρησιακών δυνατοτήτων του βλήματος IRIS-T.* Ολοκλήρωση του ατρακτίδιου ναυτιλίας AN/AAQ-13 LANTIRN στο σύστημα ελέγχου πτήσης.* Ψηφιακό Σύστημα Καταγραφής εικόνας (DVR) από το HUD και το ατρακτίδιο ατρακτιδίου στοχοποίησης, με Προηγμένο Επίγειο Σύστημα Απενημέρωσης.* Δυνατότητα ανάρτησης ατρακτιδίου φωτοαναγνώρισης (RECCE POD) χαμηλού, μέσου και μεγάλου ύψους.Επιπλέον τα νέα μαχητικά θα διαθέτουν εξαρχής την ικανότητα χρήσης προηγμένων πυρομαχικών κρούσης, όπως τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά της οικογένειας JDAM και τα Stand Off βλήματα AGM-154C JSOW, τα οποία έχουν παραγγελθεί από την Πολεμική Αεροπορία.
Πηγή : hellenicdefense.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…