Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακόμα ένα διαστημικό σκουπίδι πλησιάζει επικίνδυνα τον ISS

Το διαστημικό λεωφορείο Discovery δεν είναι το μόνο αντικείμενο που κινείται προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (SS) τη Δευτέρα: η NASA παρακολουθεί ένα ακόμα διαστημικό σκουπίδι που πλησιάζει επικίνδυνα, και προσπαθεί να αποφασίσει αν χρειάζεται να μετακινήσει το τροχιακό συγκρότημα.
Το αντικείμενο που παρακολουθεί η υπηρεσία είναι τμήμα από παλιό ρωσικό δορυφόρο και αναμένεται να πλησιάσει το σταθμό σε απόσταση περίπου 800 μέτρων το απόγευμα της Τρίτης, ώρα Ελλάδας.
Η απόφαση για το εάν θα πυροδοτηθούν οι κινητήρες του σταθμού ώστε να αλλάξει η πορεία του αναμένεται να ληφθεί αργότερα τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το πρωί η NASA.
Αν ο σταθμός χρειαστεί να μετακινηθεί, το Discovery, που εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα χρειαστεί να αλλάξει κι αυτό την πορεία του για να προσδεθεί στον ISS την Τρίτη.
Την περασμένη εβδομάδα, το τριμελές πλήρωμα του σταθμού χρειάστηκε να καταφύγει για περίπου 10 λεπτά στην κάψουλα διαφυγής, εξαιτίας ενός ακόμα διαστημικού σκουπιδιού που πλησίασε επικίνδυνα.
Το αδέσποτο αντικείμενο, τμήμα ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε το 1993, αποδείχθηκε τελικά ότι είχε μέγεθος πάνω από 12 εκατοστά, και όχι λιγότερο από ένα εκατοστό όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Αν είχε προσκρούσει στον ISS θα είχε δημιουργήσει ρήγμα, ικανό να προκαλέσει μια θανατηφόρο αποσυμπίεση σε χρονικό διάστημα περίπου 10 λεπτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …