Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακόμα ένα διαστημικό σκουπίδι πλησιάζει επικίνδυνα τον ISS

Το διαστημικό λεωφορείο Discovery δεν είναι το μόνο αντικείμενο που κινείται προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (SS) τη Δευτέρα: η NASA παρακολουθεί ένα ακόμα διαστημικό σκουπίδι που πλησιάζει επικίνδυνα, και προσπαθεί να αποφασίσει αν χρειάζεται να μετακινήσει το τροχιακό συγκρότημα.
Το αντικείμενο που παρακολουθεί η υπηρεσία είναι τμήμα από παλιό ρωσικό δορυφόρο και αναμένεται να πλησιάσει το σταθμό σε απόσταση περίπου 800 μέτρων το απόγευμα της Τρίτης, ώρα Ελλάδας.
Η απόφαση για το εάν θα πυροδοτηθούν οι κινητήρες του σταθμού ώστε να αλλάξει η πορεία του αναμένεται να ληφθεί αργότερα τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το πρωί η NASA.
Αν ο σταθμός χρειαστεί να μετακινηθεί, το Discovery, που εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα χρειαστεί να αλλάξει κι αυτό την πορεία του για να προσδεθεί στον ISS την Τρίτη.
Την περασμένη εβδομάδα, το τριμελές πλήρωμα του σταθμού χρειάστηκε να καταφύγει για περίπου 10 λεπτά στην κάψουλα διαφυγής, εξαιτίας ενός ακόμα διαστημικού σκουπιδιού που πλησίασε επικίνδυνα.
Το αδέσποτο αντικείμενο, τμήμα ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε το 1993, αποδείχθηκε τελικά ότι είχε μέγεθος πάνω από 12 εκατοστά, και όχι λιγότερο από ένα εκατοστό όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Αν είχε προσκρούσει στον ISS θα είχε δημιουργήσει ρήγμα, ικανό να προκαλέσει μια θανατηφόρο αποσυμπίεση σε χρονικό διάστημα περίπου 10 λεπτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.