Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

I.X.Λουκέτο έβαλαν 350 καταστήματα εμπορίας στην Αθήνα...


Εκατοντάδες άλλα βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας...Η άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αυτοκινήτου συνεχώς επιδεινώνεται καθώς καθημερινά σχεδόν κλείνουν καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων κυρίως στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα।Ειδικότερα ο αριθμός των καταστημάτων εμπορίας που έχουν ήδη βάλει λουκέτο υπολογίζονται σε 350 πλέον από 300 που ήταν τον προηγούμενο μήνα ενώ εκατοντάδες άλλα βρίσκονται στα...πρόθυρα χρεοκοπίας।Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Η» ιδιοκτήτης εμπορίας αυτοκινήτων από τα Νότια Προάστια της Αττικής: «Την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισαν τέσσερα καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων τα οποία βρίσκονταν σε μόλις δύο οικοδομικά τετράγωνα ενώ ακόμη 14 δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις των τραπεζών και οι ιδιοκτήτες τους είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτα!»।Αμείλικτες οι τράπεζεςΤα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας αντί να βοηθήσουν ένα κλάδο που περνά πραγματικά δύσκολες ώρες προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν τα χρήματά τους μειώνοντας το χρόνο χρηματοδότησης των οχημάτων που έχουν οι έμποροι στα καταστήματά τους μέσω του Stock Finance προβαίνοντας καθημερινά σε κατασχέσεις αυτοκινήτων.Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Η» ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων:«Τις τελευταίες 10 ημέρες έχω στείλει περισσότερες από 8 αιτήσεις που αφορούσαν σε δάνεια για αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία κυμαίνονταν από 3.000 έως και 8.000 ευρώ. Οι τράπεζες στις οποίες απέστειλα τα δάνεια μέσα σε 24 ώρες είχαν απορρίψει τις τέσσερις ενώ για τα υπόλοιπα τέσσερα ζήτησαν και εγγυητή για να μπορέσουν να εγκριθούν. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τους υποψήφιους πελάτες μας για να βρουν εγγυητές και να προχωρήσει η έγκριση των δανείων τους. Οντως και οι τέσσερις πελάτες βρήκαν εγγυητές και κατόπιν αποστείλαμε τα ανάλογα έγγραφα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η απάντηση των τραπεζών ήταν πραγματικά αφοπλιστική καθώς ζητούσαν οι εγγυητές να είναι και ενέγγυοι τόσο στο δάνειο όσο και στο όχημα που πρόκειται να αποκτηθεί μέσω δανείου».Άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων ο οποίος είχε στην κατοχή του μέσω Stock Finance ένα υπερπολυτές Porsche Cayenne την ίδια ημέρα που έληξε η χρηματοδότηση απαίτησαν να καταβληθεί με μετρητά το ύψος απόκτησης του εν λόγο αυτοκινήτου το οποίο υπολογίζεται σε 70.000 ευρώ!Ωστόσο ο έμπορος ΙΧ είχε καταφέρει να βρει πελάτη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ζήτηση από την τράπεζα ένα μέρος του αυτοκινήτου να αποπληρωθεί με δάνειο από τον υποψήφιο αγοραστή ο οποίος να επισημάνουμε πως είχε αρκετά υψηλό εκκαθαριστικό. Ωστόσο η απάντηση που έλαβε από την τράπεζα ήταν πως αν ο πελάτης επιθυμεί να αγοράσει το Cayenne θα πρέπει να καταβάλει μετρητοίς όλο το ποσό αλλιώς η τράπεζα θα προβεί σε κατάσχεση του συγκεκριμένου οχήματος?
Ημερησία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.