Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόσμημα θα αποτελέσει το γήπεδο στο Βοτανικό σύμφωνα με τους εκπροσώπους της UEFA

Αθήνα
Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό μπορεί ακόμα να παραμένει στις... μακέτες, όμως αυτό δεν εμπόδισε κλιμάκιο της UEFA να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις προδιαγραφές.
Η ενημέρωση αφορούσε σε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και για τα υλικοτεχνικά δεδομένα της κατασκευής. Επίσης, με τη χρήση της τεχνολογίας έγινε μια εικονική ξενάγηση στους χώρους του νέου γηπέδου, που πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της και το κατατάσσουν στην ανώτατη κατηγορία (ELITE).
Οι εκπρόσωποι της UEFA, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, παραδέχτηκαν πως το γήπεδο δεν θα υπολείπεται σε τίποτα από τα άλλα μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης.Τα σημεία για τα οποία εκφράστηκαν με θετικά λόγια ήταν τα εξής:- Η άνετη πρόσβαση και αποχώρηση των φιλάθλων εξασφαλίζεται από τον εξαιρετικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο (plaza).- Οι θέσεις και η εξυπηρέτηση για άτομα με κινητικά προβλήματα που είναι ανώτερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά γήπεδα και μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις υποδομές του νέου Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο. - Οι χρηστικοί και εργονομικοί χώροι που έχουν δημιουργηθεί για τους δημοσιογράφους, τόσο στον χώρο εργασίας (press conference, media area) όσο και στις δημοσιογραφικές θέσεις Η UEFA δίνει μεγάλη σημασία στην οικολογική διάσταση των γηπέδων και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από όσα είδαν αναφορικά με τα οικολογικά δομικά υλικά για την κατασκευή, τα πλάνα για τη συλλογή βρόχινου νερού, την ανακύκλωση απορριμμάτων, τη χρήση οικολογικών προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση πλαστικών και γυαλιών και τον σχεδιασμό προγράμματος ενημέρωσης των φιλάθλων για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και παρακίνησης τους για τη χρήση ποδηλάτου με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων.Ο υπεύθυνος του τομέα Σταδίων και Ασφαλείας για τις Εθνικές Ομοσπονδίες, Τιερί Φαβρ δήλωσε:
«Στόχος της UEFA είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας προς τον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που συμβαδίζει απόλυτα με αυτές τις αρχές και που πιστεύω ότι θα αποτελέσει κόσμημα για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο, και εύχομαι το όνειρο σας να γίνει σύντομα πραγματικότητα». Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε στο ΣτΕ τα υπομνήματά της, μετά την εκδίκαση τη υπόθεσης στην Ολομέλεια.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας