Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πράσινο φως από το Δημ. Συμβούλιο για το γήπεδο το Βοτανικό. Θετική εισήγηση Τσίπρα!Σημαντική απόφαση πήρε σήμερα το Δημ Συμβούλιο της Αθήνας σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, ανέλαβε την πολιτική δέσμευση να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια νομικά και οικονομικά ζητήματα προκύψουν μετά από πιθανή απόφαση του ΣτΕ που δεν θα επιτρέπει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου με αυξημένο συντελεστή δόμησης. Κι αυτό θα γίνει από τον Δήμο είτε με την αγορά της έκτασης που ανήκει στην εταιρία του Βωβού είτε με απαλλοτρίωση. Έτσι, ουσιαστικά δίνεται το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης.
Στην απόφαση συναίνεσαν όλες οι παρατάξεις (ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Σκανδαλίδης) εκτός εκείνης που εκφράζει τις θέσεις του ΚΚΕ. Θετική για τον Παναθηναϊκό ήταν στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α καθώς ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο Δ.Σ. πρότεινε να προστεθεί στο κείμενο της απόφασης ότι σε περίπτωση που τελικά το ΣτΕ ακυρώσει την αποζημίωση με αυξημένο συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Βωβού, να δεσμευτεί ο δήμος για την υπερπήδηση των όποιων νομικών και οικονομικών ζητημάτων, είτε με αγορά είτε με απαλλοτρίωση.Κακλαμάνης: Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες«Με τη σημερινή απόφαση το δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι ο δήμος εφαρμόζει με αξιοπιστία, συνέπεια και αποτελεσματικότητα το νόμο για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό και τη Λ. Αλεξάνδρας, καθώς επίσης και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί σε πιστή εφαρμογή του νόμου αυτού», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης.Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε ότι «οι Κασσάνδρες θα διαψευσθούν και τα εμπόδια θα καμφθούν» και ότι «η διπλή ανάπλαση και το γήπεδο θα γίνουν».Ο επικεφαλής της παράταξης "Η Αθήνα Αλλά-ζει", Κ. Σκανδαλίδης, είπε ότι το κείμενο της απόφασης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και συμπλήρωσε πως «είναι σημαντικό ότι δεν προκαταβάλλει την απόφαση του ΣτΕ».Τσίπρας: Υιοθετούν τις προτάσεις μας«Αυτοί που μας κατηγορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι στεκόμαστε εμπόδιο στην υλοποίηση του ονείρου των φιλάθλων του ΠΑΟ, είναι αυτοί που σήμερα υιοθετούν και από επίσημα χείλη τις προτάσεις μας», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" και πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας.Ο ίδιος ζήτησε, επιπλέον, να δεσμευτεί ο δήμος ότι τα 56 στρέμματα θα γίνουν χώροι πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης καταψηφίστηκε.«Πολιτικό θράσος» Σχετικά με τις δηλώσει Τσίπρα, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για πολιτικό θράσος, αφού ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" στο παρελθόν είχε καταψηφίσει την αγορά του οικοπέδου της Εθνικής Τράπεζας και τη συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.