Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πράσινο φως από το Δημ. Συμβούλιο για το γήπεδο το Βοτανικό. Θετική εισήγηση Τσίπρα!Σημαντική απόφαση πήρε σήμερα το Δημ Συμβούλιο της Αθήνας σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, ανέλαβε την πολιτική δέσμευση να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια νομικά και οικονομικά ζητήματα προκύψουν μετά από πιθανή απόφαση του ΣτΕ που δεν θα επιτρέπει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου με αυξημένο συντελεστή δόμησης. Κι αυτό θα γίνει από τον Δήμο είτε με την αγορά της έκτασης που ανήκει στην εταιρία του Βωβού είτε με απαλλοτρίωση. Έτσι, ουσιαστικά δίνεται το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης.
Στην απόφαση συναίνεσαν όλες οι παρατάξεις (ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Σκανδαλίδης) εκτός εκείνης που εκφράζει τις θέσεις του ΚΚΕ. Θετική για τον Παναθηναϊκό ήταν στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α καθώς ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο Δ.Σ. πρότεινε να προστεθεί στο κείμενο της απόφασης ότι σε περίπτωση που τελικά το ΣτΕ ακυρώσει την αποζημίωση με αυξημένο συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Βωβού, να δεσμευτεί ο δήμος για την υπερπήδηση των όποιων νομικών και οικονομικών ζητημάτων, είτε με αγορά είτε με απαλλοτρίωση.Κακλαμάνης: Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες«Με τη σημερινή απόφαση το δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι ο δήμος εφαρμόζει με αξιοπιστία, συνέπεια και αποτελεσματικότητα το νόμο για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό και τη Λ. Αλεξάνδρας, καθώς επίσης και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί σε πιστή εφαρμογή του νόμου αυτού», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης.Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε ότι «οι Κασσάνδρες θα διαψευσθούν και τα εμπόδια θα καμφθούν» και ότι «η διπλή ανάπλαση και το γήπεδο θα γίνουν».Ο επικεφαλής της παράταξης "Η Αθήνα Αλλά-ζει", Κ. Σκανδαλίδης, είπε ότι το κείμενο της απόφασης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και συμπλήρωσε πως «είναι σημαντικό ότι δεν προκαταβάλλει την απόφαση του ΣτΕ».Τσίπρας: Υιοθετούν τις προτάσεις μας«Αυτοί που μας κατηγορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι στεκόμαστε εμπόδιο στην υλοποίηση του ονείρου των φιλάθλων του ΠΑΟ, είναι αυτοί που σήμερα υιοθετούν και από επίσημα χείλη τις προτάσεις μας», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" και πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας.Ο ίδιος ζήτησε, επιπλέον, να δεσμευτεί ο δήμος ότι τα 56 στρέμματα θα γίνουν χώροι πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης καταψηφίστηκε.«Πολιτικό θράσος» Σχετικά με τις δηλώσει Τσίπρα, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για πολιτικό θράσος, αφού ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" στο παρελθόν είχε καταψηφίσει την αγορά του οικοπέδου της Εθνικής Τράπεζας και τη συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …