Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΠΑ: 216.000 απολύθηκαν τον Αύγουστο, στο 9,7% η ανεργία

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις απέλυσαν λιγότερες χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που προβλεπόταν τον Αύγουστο, όμως η ανεργία εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών.
Οι επιχειρήσεις απέλυσαν τον προηγούμενο μήνα 216.000 εργαζόμενους, 4.000 λιγότερους απ' ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι απολύσεις αυτές, αν και οι μικρότερες εδώ και ένα έτος σε επίπεδο μηνός, δεν απέτρεψαν την εκτόξευση της ανεργίας στο 9,7% - το υψηλότερο επίπεδο στις ΗΠΑ το 1983, από 9,4% τον Ιούλιο και 9,5% τον Ιούνιο.
Από την έναρξη της τρέχουσας ύφεσης τον Δεκέμβριο του 2007 η αμερικανική οικονομία έχει απωλέσει περί τα 6,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Εξ αυτών τα 2 εκατομμύρια χάθηκαν στον τομέα της βιομηχανίας, ο οποίος απώλεσε άλλες 63.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα. Παρά την επιβράδυνση των απολύσεων σε σχέση με τις αρχές του έτους, όταν αυτές σε επίπεδο μηνός ξεπέρασαν τις 700.000, η κυβέρνηση Ομπάμα προβλέπει άνοδο της ανεργίας στους επόμενους μήνες κοντά στο 10%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…