Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΧ: Τέλη κυκλοφορίας 2 ταχυτήτων το 2011Του Γιώργου Ανδρή andris@pegasus.gr
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» από στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2011 θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία θα ανήκουν τα ΙΧ με 1η Αδεια Κυκλοφορίας έως τις 31/12/2010 και στη δεύτερη όσα ταξινομηθούν μετά την 1/1/2011.
Ειδικότερα για την πρώτη κατηγορία που αφορά στα οχήματα που έχουν ή πρόκειται να αποκτήσουν άδεια πριν τις 31/12/2010 τα Τέλη Κυκλοφορίας θα είναι ανάλογα των Τελών που υπήρχαν το 2009 και οι ιδιοκτήτες τους θα καταβάλουν από 18 έως 580 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα.
Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν 1η άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1990 ίσως επιβαρυνθούν με ένα μικρό ποσό (δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ). Τέλος, οι κάτοχοι οχημάτων άνω των 1.928 κ.εκ. δεν θα καταβάλουν την ετήσια εισφορά, η οποία κυμαίνεται από 150 έως και 650 ευρώ, καθώς καταργείται!

Με 1η άδεια μετά την 1/1/2011 Στη δεύτερη κατηγορία που αφορά σε αυτοκίνητα με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/2011, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων των κινητήρων που διαθέτουν με κλιμακωτή χρέωση. Ωστόσο και σε αυτή την κατηγορία υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμπεριληφθούν και τα ΙΧ που έχουν 1η άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1/1/2008, καθώς τα στοιχεία εκπομπής των ρύπων τους είναι ήδη μηχανογραφημένα.
Πάντως ο τρόπος υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας για το 2011 στα καινούργια αυτοκίνητα είναι απλός με κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τους ρύπους που εκπέμπουν. Ειδικότερα για αυτοκίνητα με κινητήρες που εκπέμπουν έως 100 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο η χρέωση θα είναι 0,50 λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο που εκπέμπει κάποιο αυτοκίνητο. Για οχήματα με κινητήρες που εκπέμπουν από 101 έως και 150 γρ. ανά χλμ. η χρέωση θα είναι 1 ευρώ ανά γραμμάριο.
Αμέσως μετά τοποθετούνται τα ΙΧ με κινητήρες που εκπέμπουν από 151 έως και 200 γρ. CO2 ανά χλμ. με χρέωση 1,5 ευρώ ανά γραμμάριο. Οσα αυτοκίνητα εκπέμπουν από 201 έως και 250 γρ. CO2 ανά χλμ. θα καταβάλουν 2 ευρώ και τέλος τα ΙΧ με κινητήρες που εκπέμπουν πάνω από 250 γρ. CO2 ανά χλμ. θα πληρώνουν 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο!
Όπως είναι προφανές τα «καθαρά» αυτοκίνητα που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους είναι αρκετά ευνοημένα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θα καταβάλουν πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που πλήρωναν με το παλιό σύστημα. (Δείτε τα παραδείγματα παραπλεύρως).
Επαναφορά απόσυρσης Η κυβέρνηση στο πλαίσιο στήριξης μιας πολύ μεγάλης αγοράς που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα Δημόσια Ταμεία, εξετάζει την άμεση επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης. Ωστόσο τα οικονομικά κίνητρα της νέας απόσυρσης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες θα κυμαίνονται έως 600 ευρώ, υπάρχει και εισήγηση για 1.000 ευρώ, και θα αφορά μόνο στην αντικατάσταση με κάποιο καινούργιο το οποίο θα έχει χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Ρυπαίνεις - πληρώνειςΤο Honda Jazz με κινητήρα 1.4 λίτρων το οποίο εκπέμπει 123 γρ. CO2 ανά χλμ. με το καθεστώς των Τελών του 2009 θα πλήρωνε 202 ευρώ. Σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού για το 2011 ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος θα καταβάλει 123 ευρώ!
Ο ιδιοκτήτης ενός Toyota IQ το οποίο εκπέμπει 99 γρ./χλμ. με το παλιό καθεστώς θα κατέβαλλε 112 ευρώ για το σήμα των Τελών, ενώ με το νέο τρόπο υπολογισμού θα καταβάλει 49,5 ευρώ!
Αντίστοιχα ιδιοκτήτης ενός VW Tiguan με εκπομπές ρύπων 185 γρ./χλμ. με το παλιό καθεστώς θα πλήρωνε 202 ευρώ ενώ με το νέο καθεστώς θα πρέπει να καταβάλει 277,5 ευρώ!
Στο ναδίρ οι παραγγελίες Αυξάνονται συνεχώς οι υπάλληλοι που χάνουν την εργασία τους
Στην αγορά αυτοκινήτου επικρατεί σιγή ιχθύος και σύμφωνα με στελέχη του κλάδου πρόκειται για τη νηνεμία πριν την καταιγίδα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην «Η» μεγάλες αντιπροσωπίες που μέχρι πρότινος είχαν αρκετά σημεία παρουσίας πέραν της κεντρικής μονάδας, συρρικνώνονται ενώ αυξάνονται συνεχώς οι υπάλληλοι που χάνουν την εργασία τους.
Οι παραγγελίες νέων αυτοκινήτων έχουν πέσει στο ναδίρ και όπως αναφέρουν στην «Η» μεγάλοι παίκτες της αγοράς που πέρσι τον Φεβρουάριο είχαν περισσότερες από 120 παραγγελίες νέων ΙΧ φέτος δεν ξεπερνούν τις 4 ή και λιγότερες! Οι τράπεζες από τη μεριά τους έχουν κλείσει τελείως τις στρόφιγγες και δεν εγκρίνουν σχεδόν καμία αίτηση για δάνειο αγοράς αυτοκινήτου!
Κατασχέσεις Παράλληλα όσοι αντιπρόσωποι έχουν τα αυτοκίνητα των καταστημάτων τους χρηματοδοτημένα μέσω της υπηρεσίας Stock Finance και λήγει η σύμβαση είναι έτοιμοι να τα παραδώσουν οικειοθελώς καθώς δεν έχουν χρήματα να τα εξοφλήσουν. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η έκρηξη των κατασχέσεων σε εμπορίες αυτοκινήτων τα οποία εξακολουθούν να διατίθενται στους λιγοστούς εμπόρους που έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δημοπρασίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.