Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Έφοδος του ΙΚΑ

Σημεία και τέρατα… εντόπισαν οι υπάλληλοι του μικτού κλιμακίου του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας στη νυχτερινή ζωή του Ηρακλείου, όπου στις επιχειρήσεις που ελέγχτηκαν οι παρανομίες σε σχέση με το ανασφάλιστο προσωπικό που απασχολούν έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ζημιώνοντας με εκατοντάδες χιλιάδες...ευρώ το ΙΚΑ μέσω της εισφοροδιαφυγής. Παράλληλα υπάρχει και ένας απροσδιόριστος πακτωλός φοροδιαφυγής, με τζίρο εκατομμυρίων που εισπράττεται και δεν δηλώνεται βεβαίως στην Εφορία…Μετά από περίπου μια...πενταετία (!), για πρώτη φορά ειδικό κλιμάκιο υπαλλήλων από το τοπικό ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας επιχείρησαν νυχτερινές ώρες κατά τη διάρκεια του Παρασκευοσαββατοκύριακου- το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς- όπου αποκαλύφθηκε το όργιο της εργασιακής παρανομίας, της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής. Διαπιστώθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ σε πάνω από 30 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες, σουβλατζίδικα και νυχτερινά κέντρα ότι το προσωπικό που απασχολούσαν ήταν αδήλωτο, δηλαδή ανασφάλιστο. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι 7, ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις 8, στους δέκα εργαζόμενους -κυρίως σερβιτόροι- ήταν χωρίς ένσημα, βγάζοντας «μαύρο» μεροκάματο από τον επιχειρηματία που τους απασχολούσε.Οι πληροφορίες αναφέρουν για την ανεξέλεγκτη παραοικονομία ότι στους συγκεκριμένους ελέγχους εντοπίστηκε και η περίπτωση ενός δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος μετά τις 9 το βράδυ δούλευε ως σερβιτόρος (!) βγάζοντας μεροκάματο, υποστηρίζοντας ότι ο μισθός που παίρνει από το Δημόσιο δεν του φτάνει για την αποπληρωμή των δόσεων του στεγαστικού δανείου που έχει λάβει.Το «σαφάρι» των ανασφάλιστων εργαζομένων στη νυχτερινή ζωή του Ηρακλείου, αποφασίστηκε πριν από μερικές ημέρες, μετά από εγκύκλιο που στάλθηκε από τον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο για εντατικοποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τη νύχτα, όπου και καταγράφεται πλειοψηφικά το όργιο της παραοικονομίας και της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά για τα συμβαίνοντα στην ελληνική περιφέρεια πρόκειται να αποσταλούν στον υπουργό, ο οποίος το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζει να τα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου, για να αποδείξει με χειροπιαστά στοιχεία, πως το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, όπως είναι το ΙΚΑ, έχει πάρει την κάτω βόλτα… τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται τέλος ότι σε όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχτηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που απογράφηκε πρόστιμο 500 ευρώ, συν το κόστος των ενσήμων που βεβαιώθηκαν και τα οποία ουδέποτε είχαν περαστεί.ΤΟΛΜΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C