Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιδιωτικός τομέας: Απειλείται με κόψιμο ο 13ος μισθός

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Αλταφάζ εξήγησε ότι η μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα θα έχει, μέσα στους επόμενους μήνες, ως μοιραίο επακόλουθο ανάλογες συνέπειες και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Η επιρροή αυτή εξήγησε είναι εγγενής, είναι ενσωματωμένη με ένα αυτόματο τρόπο μέσα στα μέτρα μείωσης των μισθών στον τομέα του Δημοσίου. Υποστήριξε δε ο ίδιος ότι το πακέτο των πρόσθετων μέτρων στοχεύει όπως είπε και ο επίτροπος κ. Ρεν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας ,Λαμβανομένου δε υπόψη του μεγάλου μεγέθους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ,η αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα προέλθει ως φυσικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα και από τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας (σ.σ. χωρίς την ανάγκη υιοθέτησης ειδικών μέτρων γι αυτό) .Ο ίδιος εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας της όλα τα τελευταία χρόνια . Ειδικά για την ελληνικά μέτρα και το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας θα κάνουν ειδική συζήτηση σε βάθος οι ΥΠΟΙΚ της Ένωσης τόσο στη σύνοδο του Γιουρογκρούπ όσο και του ΕΚΟΦΙΝ στις 15 και 16 Μαρτίου ενώ οι 27 ηγέτες ενδέχεται , σύμφωνα με άλλες κοινοτικές πηγές, ν ασχοληθούν και αυτοί με την ελληνική οικονομία στο συμβούλιο κορυφής στις 25 Μαρτίου, υπό το φως των μέχρι τότε εξελίξεων , μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με την κα Μέρκελ και τον πρόεδρο Σαρκοζί καθώς και με την δημοσιοποίηση η όχι κάποιου «σχεδίου Β» για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας και τις μέχρι τότε αντιδράσεις των Αγορών απέναντι στη χώρα μας. Ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα δημοσιεύσει ειδική έκθεση για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας το προσεχή Μάιο ενώ παραδέχθηκε ,απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι σήμερα αυτή δεν είναι σε θέση να υπολογίσει ποια είναι η ακριβής επίπτωση επάνω στους (αρνητικούς ) ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μετά τη λήψη και εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων. Είπε όμως ότι αυτή η πρόβλεψη θα είναι οπωσδήποτε καταχωρημένη στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν (τέλη Μαρτίου ,αρχές Απριλίου) μαζί με τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξη όλων των μακροοικονομικών μεγεθών τόσο της Ελλάδας όσο και των άλλων κοινοτικών χωρών. Όσο για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, είπε ο ίδιος έχουν φιλοκοινωνική διάσταση διότι χάρη σ αυτά, τα ελληνικά δημόσια οικονομικά θα ξαναγίνουν υγιή και βιώσιμα αφού θα ευνοήσουν σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ,που επηρεάσθηκε αρνητικά τα τελευταία χρόνια και η οποία δε μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς υγιή δημόσια οικονομικά.
Τέλος έγινε γνωστό ότι ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ να προτείνει μέτρα ελέγχου των παραγώγων (προϊόντων) όπως είναι τα ασφάλιστρα κινδύνου(cds) για την αγορά ομολόγων που μπορούν να χάσουν την αξία τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C