Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και ο ιδιωτικός τομέας αποχαιρετά τον 14ο μισθό

Με μανδύα την παραγωγικότητα και κατ' εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα προχωρήσουν στην περικοπή του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.Καταλυτική ημερομηνία για την εφαρμογή του μέτρου, που ήδη αποφασίστηκε για τον δημόσιο τομέα, θεωρείται το ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς η Κομισιόν θα συνδέσει τις αμοιβές με την παραγωγικότητα το αργότερο τον Ιούνιο.Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, οι άνθρωποι της Κομισιόν του ΔΝΤ και της ΕΚΤ όταν βρέθηκαν στην Αθήνα έθεσαν ευθέως στην κυβέρνηση το θέμα του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Τότε η Αθήνα αρνήθηκε να το συζητήσει και στάθηκε μόνο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, άρα στις περικοπές στο δημόσιο. Όμως τα θέμα δεν τελειώνει εκεί, καθώς στις 15 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει στο Συμβούλιο την έκθεσή της για το κατά πόσο τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης είναι αποτελεσματικά.Η έκθεση θα συνοδεύεται από χωριστή «αναφορά» για την ανταγωνιστικότητα και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Το πιθανότερο είναι να σημειώνεται πως με την ύφεση θα επιδεινωθεί περαιτέρω η ανταγωνιστική θέση της ελληνικής οικονομίας. Έτσι, στη δεύτερη τριμηνιαία έκθεσή της, τον Σεπτέμβριο, η Κομισιόν θα απαιτήσει από την Αθήνα τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα 0δηλαδή μαχαίρι στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Επειδή, όμως, η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύπλοκη διαδικασία, καθώς υπάρχουν κλαδικές συμβάσεις, η Αθήνα θα επιλέξει να προσαρμοστεί με τη μέθοδο της οριζόντιας περικοπής του ενός εκ των 14 μισθών -κάτι που μπορεί να γίνει με μία απλή νομοθετική ρύθμιση.Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.