Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ INTERNET ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ...

Νέο κανονισμό-«ασπίδα» για τους φουσκωμένους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), αυτή τη φορά για τις χρεώσεις της περιαγωγής δεδομένων (data roaming). Στόχος είναι να πάψουν να εκδίδονται οι λογαριασμοί-σοκ που λαμβάνουν οι πελάτες των εταιρειών όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους για πλοήγηση στο Διαδίκτυο (και την ανταλλαγή e-mail) όντας ευρισκόμενοι στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από χθες το πρωί οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να προλαμβάνουν την... ψυχρολουσία καθώς μπορούν να ζητούν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να διακόπτουν το data roaming όταν η χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας εντός ΕΕ αγγίξει το όριο που θα θέσουν οι ίδιοι.Αν οι πελάτες δεν ειδοποιήσουν την εταιρεία τους για το όριο που επιθυμούν, από 1ης Ιουλίου το όριο για τη χρέωση του data roaming τίθεται αυτομάτως στα 50 ευρώ. Οι εταιρείες θα υποχρεούνται να ειδοποιούν τους πελάτες όταν η χρέωση του λογαριασμού αγγίξει το 80% του ορίου και να διακόπτουν την υπηρεσία στο 100%. Το ίδιο θα ισχύει είτε πρόκειται για το συμφωνημένο όριο είτε πρόκειται για το πλαφόν χρέωσης των 50 ευρώ. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή. Διότι το πλαφόν που θα προστατεύει τους καταναλωτές θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, άρα το ενδεχόμενο «τρελών χρεώσεων» για τους μη γνωρίζοντες παραμένει ως την ημερομηνία αυτή, σε περίπτωση που δεν τηλεφωνήσουν στις εταιρείες τους για να δηλώσουν το όριο χρέωσης που επιθυμούν.Οι Βρυξέλλες επιθυμούν να ενθαρρύνουν τη χρήση του κινητού για πλοήγηση στο Διαδίκτυο από τους πολίτες της Ευρώπης όταν ταξιδεύουν εντός ΕΕ και γι΄ αυτό θέλουν να ενισχύουν τη διαφάνεια και τον έλεγχο από την πλευρά του πελάτη όσον αφορά τη χρέωση των υπηρεσιών αυτών. Στόχος είναι να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν αμέριμνοι το κινητό τους για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και την ανταλλαγή e-mail στο εξωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν ότι το πληρώνουν «χρυσάφι». Το συνειδητοποιούν μόνο όταν λαμβάνουν τον φουσκωμένο λογαριασμό. Πίσω από τους νέους κανονισμούς «κρύβεται» η δραστήρια επίτροποςγια την «ψηφιακή ατζέντα» (πρώην επίτροπος Ανταγωνισμού) κυρία Νέλι Κρους. «Η προστασία από τους λογαριασμούς-σοκ για την περιαγωγή δεδομένων αποτελεί χρήσιμο βήμα για την οικοδόμηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης όσον αφορά τη χρήση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο όταν ταξιδεύουμε στην Ευρώπη» δήλωσε χθες η ολλανδή επίτροπος . «Αυτού του είδους η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη αν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις επιθυμούν την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχει το Διαδίκτυο» συμπλήρωσε η κυρία Κρους η οποία έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο από τα πρόστιμαμαμούθ που επέβαλε τα προηγούμενα χρόνια στη Μicrosoft για θέματα ανταγωνισμού. Αν οι εταιρείες δεν πειθαρχήσουν στους νέους κανονισμούς, οι εθνικές ελεγκτικές αρχές να επιβάλουν κυρώσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C