Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εφορία: 8 ¨μαύρες¨ λίστες με φοροπαραβάτες

«Μαύρες λίστες» με φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο και διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που «κλέβουν» από το Δημόσιο το ΦΠΑ, εταιρίες «φαντάσματα» που δεν έχουν υποβάλλει στην εφορία ούτε μια δήλωση ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος αλλά έχουν συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις καταρτίζει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Με «όπλο» το Taxis η ΓΓΠΣ διενεργεί νέου τύπου διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων για να εντοπίσει αδήλωτα εισοδήματα και κρυφές συναλλαγές. Το σχέδιο των νέων διασταυρώσεων εξετάσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Οικονομικών, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων κ. Διομήδη Σπινέλλη.
Πρώτοι στο στόχαστρο βρίσκονται 1.521 φορολογούμενοι με οφειλές προς το Δημόσιο που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ οι οποίοι αν δεν προχωρήσουν άμεσα σε τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, απειλούνται με κατάσχεση των ακινήτων τους. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων καθένας από αυτούς έχει στην κατοχή του τουλάχιστον τρία ακίνητα.
Με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής η Γ.Γ.Π.Σ. στήνει «μπλόκο» σε:
Ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι «ξέχασαν» να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο έντυπο Ε9 και απέφυγαν την πληρωμή του ΕΤΑΚ.
Φορολογούμενους με καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δήλωσαν του τόκους που εισέπραξαν και απέφυγαν την πληρωμή φόρου.
Επιχειρήσεις με απότομες αλλαγές στον τζίρο τους από χρήση σε χρήση, οι οποίες είναι ύποπτες για φοροδιαφυγή.
Εμπόρους που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω πιστωτικών καρτών και εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις στον τζίρο που δηλώνουν στην εκκαθαριστική ΦΠΑ.
Επιτηδευματίες που δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.
Επιχειρήσεις με ενδοκοινοτικές συναλλαγές που εισπράττουν παράνομα μεγάλα ποσά ΦΠΑ.
Επιτηδευματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές. 8. Εταιρίες «φαντάσματα». Ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 2.200 επιχειρήσεις να εμπλέκονται σε εικονικές συναλλαγές η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις αυτές «πιάστηκαν» από τη διενέργεια μίας νέας διασταύρωσης στοιχείων της Γ.Γ.Π.Σ, μέσω της οποίας αναζητούνται ύποπτες επιχειρήσεις, που συντάσσουν εικονικά τιμολόγια ή αποκρύπτουν φορολογούμενες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, αναζητήθηκαν επιχειρήσεις που ενώ υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, εντούτοις δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ έχουν δηλωθεί ως προμηθεύτριες από τρίτες επιχειρήσεις (είχαν δηλαδή πραγματοποιήσει πωλήσεις ή παρείχαν υπηρεσίες σε τρίτους)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας