Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στα τέλη Απριλίου το ασφαλιστικό

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα κατατεθεί αμέσως μετά την αξιολόγηση της έκθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή γύρω στις 30 Απριλίου.Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση της χώρας θα γίνει στις 15 Μαΐου και το ασφαλιστικό είναι πρωτεύον θέμα στα υπό αξιολόγηση ζητήματα.Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι όλες οι διαδικασίες έχουν επισπευστεί, σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση τον Νοέμβριο, ενώ είπε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διαφοροποίηση στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου.Συζητήθηκαν και τα θέματα της βασικής σύνταξης και τα θέματα της ανταποδοτικής - κατά κυριολεξία - σύνταξης και όλη η προσπάθεια που κάνουμε, ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης και εγώ, είναι να βελτιώσουμε τα οικονομικά δεδομένα του ασφαλιστικού συστήματος σήμερα, είπε ο υπουργός. Συγχρόνως, πρόσθεσε ότι προέκυψε με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια ότι, το πρώτο τρίμηνο του 2010, επιτυγχάνεται απολύτως ο στόχος για ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερες εισφορές, όπως έχει καθορίσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.Ερωτηθείς αν η αξιολόγηση από την Επιτροπή μπορεί να προκαλέσει αλλαγές, απάντησε ότι η Κομισιόν έχει καταθέσει τις απόψεις της και το Εκοφίν έχει κάνει τις επτά συστάσεις του για το ασφαλιστικό, έχουμε διαρκή αλληλογραφία και συνεπώς οι διαδικασίες επιτήρησης από τη Συνθήκη είναι διαδικασίες στις οποίες δεν λες μόνο, ακούς κιόλας, κι η τελική απόφαση είναι δική σου.Σε ερώτηση αν η εξίσωση των ορίων ηλικίας θα γίνει το 2018, είπε ότι όλες οι ημερομηνίες που είχαμε δώσει για το ασφαλιστικό συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, τίποτα δεν έχει αλλάξει, η σημερινή συζήτηση εμπλούτισε, αλλά δεν άλλαξε τους βασικούς προσανατολισμούς του νομοσχεδίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.