Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΦΑΓΕ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

Απάντηση στις απολύσεις έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ με την πετυχημένη 24ωρη απεργία τους, που ολοκληρώθηκε χτες, στέλνοντας ταυτόχρονα μαχητικό μήνυμα ταξικής συσπείρωσης και ανάγκης οργάνωσης της πάλης, για να μην περάσει η συντονισμένη αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, με τις «πλάτες» κυβέρνησης και κομμάτων της πλουτοκρατίας. Μαζί με το ταξικό τους Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, οι εργαζόμενοι της εταιρείας απήργησαν καθολικά, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως οι απολύσεις δε θα περάσουν.Από το βράδυ της Τρίτης, που ξεκίνησε η απεργία και για 24 ώρες, δεν «κινήθηκε» ούτε μια μηχανή. Με τα πανό τους «Η τρομοκρατία δε θα περάσει - Οχι στις απολύσεις» και «Πάρτε πίσω τις απολύσεις τώρα - Εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε», οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ απαίτησαν από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις 15 απολύσεις που πραγματοποίησε πριν από μία εβδομάδα, το σταμάτημα των απολύσεων, καθώς και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων.Απολύσεις, που έρχονται σε συνέχεια δεκάδων απολύσεων στον κλάδο - μόνο στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου ξεπερνούν τις 70 - αλλά και στον Ομιλο Φιλίππου. Υπενθυμίζονται οι 18 απολύσεις που έγιναν τον περασμένο Οκτώβρη στη ΦΑΓΕ και οι 30, τον τελευταίο χρόνο, στην ΕΒΓΑ. Στην ουσία, η εργοδοσία επιδιώκει μέσα από αυτό τον τρόπο την εντατικοποίηση της εργασίας και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενους εργάτες - μέτρο που η εργοδοσία ήδη εφαρμόζει στην ΕΒΓΑ - ακόμη και αξιοποιώντας στο μέλλον τη δυνατότητα πρόσληψης με τη μορφή stage. Να σημειωθεί πως η ΦΑΓΕ είχε καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το 2009...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.