Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα πάθουν πανωλεθρία οι κερδοσκόποι αν η Ελλάδα δεν προσφύγει άμεσαστο μηχανισμό στήριξης

Οι κερδοσκόποι στοιχηματίζου ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα μόνη και θα υποχρεωθεί να ζητήσει τη βοήθεια, με βάση την απόφαση της συνόδου κορυφής της 25 Μαρτίου। Με την συντονισμένη επίθεση των τελευταίων ημερών, ενόψει της προσφυγής της χώρας μας σε δανεισμό μέσα στις επόμενες τρεις...βδομάδες, ανέβασαν κατακόρυφα τα spreads, καθιστώντας απαγορευτικό τον δανεισμό από τις διεθνείς χρηματαγορές, προκειμένου να αναγκάσουν την Ελλάδα να προσφύγει τώρα στην ευρωπαϊκή βοήθεια.Αν η Ελλάδα καταφέρει να αντιμετωπίσει το άμεσο πρόβλημα δανειζόμενη έστω και με το υψηλό επιτόκιο, οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην άμεση προσφυγή στην ευρωπαϊκή βοήθεια θα υποστούν πανωλεθρία.Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και οι κεντρικοί τραπεζίτες κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.Η γερμανική κυβέρνηση πάντως αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες«Δεν θέλουμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος» ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου Μίχαελ Όφερ. Ωστόσο στον γερμανικό τύπο, ειδικότερα στην FAZ και στην Die Welt, που επικαλούνται πηγές των Βρυξελλών, επισημαίνεται ότι έχει προκύψει συμφωνία για τους βασικούς άξονες ενεργοποίησης του πακέτου, δηλαδή για τη διάρκεια της βοήθειας και το ύψος των επιτοκίων. Τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα θα διευθετηθούν μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι θέλουν με τη συγκεκριμενοποίηση του πακέτου να είναι σε θέση να χορηγήσουν τη βοήθεια εντός 48 ωρών, από τη στιγμή που η Ελλάδα το ζητήσει. Το ποσό της στήριξης δεν θα καταβληθεί άπαξ, αλλά σε περισσότερες δόσεις σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, επισημαίνουν κύκλοι των Βρυξελλών.
www.kentri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: