Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα πάθουν πανωλεθρία οι κερδοσκόποι αν η Ελλάδα δεν προσφύγει άμεσαστο μηχανισμό στήριξης

Οι κερδοσκόποι στοιχηματίζου ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα μόνη και θα υποχρεωθεί να ζητήσει τη βοήθεια, με βάση την απόφαση της συνόδου κορυφής της 25 Μαρτίου। Με την συντονισμένη επίθεση των τελευταίων ημερών, ενόψει της προσφυγής της χώρας μας σε δανεισμό μέσα στις επόμενες τρεις...βδομάδες, ανέβασαν κατακόρυφα τα spreads, καθιστώντας απαγορευτικό τον δανεισμό από τις διεθνείς χρηματαγορές, προκειμένου να αναγκάσουν την Ελλάδα να προσφύγει τώρα στην ευρωπαϊκή βοήθεια.Αν η Ελλάδα καταφέρει να αντιμετωπίσει το άμεσο πρόβλημα δανειζόμενη έστω και με το υψηλό επιτόκιο, οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην άμεση προσφυγή στην ευρωπαϊκή βοήθεια θα υποστούν πανωλεθρία.Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και οι κεντρικοί τραπεζίτες κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.Η γερμανική κυβέρνηση πάντως αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες«Δεν θέλουμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος» ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου Μίχαελ Όφερ. Ωστόσο στον γερμανικό τύπο, ειδικότερα στην FAZ και στην Die Welt, που επικαλούνται πηγές των Βρυξελλών, επισημαίνεται ότι έχει προκύψει συμφωνία για τους βασικούς άξονες ενεργοποίησης του πακέτου, δηλαδή για τη διάρκεια της βοήθειας και το ύψος των επιτοκίων. Τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα θα διευθετηθούν μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι θέλουν με τη συγκεκριμενοποίηση του πακέτου να είναι σε θέση να χορηγήσουν τη βοήθεια εντός 48 ωρών, από τη στιγμή που η Ελλάδα το ζητήσει. Το ποσό της στήριξης δεν θα καταβληθεί άπαξ, αλλά σε περισσότερες δόσεις σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, επισημαίνουν κύκλοι των Βρυξελλών.
www.kentri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.