Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εξαγορά πλασματικών χρόνων: Με 168 ευρώ / μήνα γίνεται εξαγορά πλασματικών χρόνων για τα παιδιά έως και 5 έτη και από τους δύο γονείς υπό προϋποθέσεις

Mετά από επίμονες ερωτήσεις σας αναφορικά με την εξαγορά πλασματικών χρόνων, κατηγοριοποιήσαμε τις προϋποθέσεις και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων προκειμένου να σας δώσουμε σύντομες και απλές απαντήσεις σε αντίσοιχες ερωτήσεις που σας προβληματίζουν.
O νόμος προβλέπει ότι ο χρόνος που μπορεί να εξαγοραστεί από τους ασφαλισμένους είναι 300 ημέρες ασφάλισης το πρώτο έτος και για το πρώτο παιδί, 600 ημέρες ασφάλισης για δύο έτη και για το δεύτερο παιδί και 600 ημέρες ασφάλισης για ο τρίτο παιδί, με ανώτατο χρόνο εξαγοράς τις 1500 ημέρες ασφάλισης και για μια 5ετία.

Ποιους ασφαλισμένους αφορά;
Αφορά όλους τους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εξαγορά πλασματικών χρόνων για τα τέκνα;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θεμελίωση όσο και για προσαύξηση της σύνταξης υπό την προϋπόθεση ότι το δικαίωμα θεμελιώνεται από 1-1-2011 και εντεύθεν.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31-12-2010 ΔΕΝ μπορούν να προβούν στην εξαγορά πλασματικών χρόνων.
Με βάση ποιο νόμο προβλέπονται αυτές οι αλλαγές;
Με βάση το νόμο 3996/2011.
Ποιοι το δικαιούνται ;
Το δικαίωμα αναγνώρισης με εξαγορά πλασματικών χρόνων αφορά τόσο τις μητέρες όσο και τους πατέρες των τέκνων ανεξαρτήτως εάν το έχει αναγνωρίσει προηγουμένως και η μητέρα.
Τι ρόλο παίζει η ηλικία των τέκνων;
Κανένα απολύτως ρόλο. Μπορεί να είναι και ενήλικα ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ.
Πως μπορώ να εξαγοράσω κατ’ευθείαν 5 πλασματικά έτη.
Για κατοχύρωση το 2011 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 4 έτη
Για κατοχύρωση το 2012 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 5 έτη
Για κατοχύρωση το 2013 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 6 έτη
Για κατοχύρωση το 2014 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 7 έτη
 Έχει αναδρομικότητα η θεμελίωση;
Ναι έχει.
Πότε μπορώ να καταθέσω αίτηση;
Οποτεδήποτε ακόμη και κατά την ημέρα κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης.
Πότε η εξαγορά δεν συνυπολογίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος;
Όταν ο υπολογισμός ή η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος γίνεται με τις διατάξεις και υπό τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ημερών ασφάλισης στα Βαρέα και ανθυγιεινά, των χήρων πατέρων ανηλίκων καθώς και των μητέρων ανηλίκων, των γονέων αναπήρων τέκνων και αδελφών και συγγενών αυτών. Οι ανωτέρω κατηγορίες έχουν άλλες προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδότησης και εξαιρούνται από την εξαγορά πλασματικών χρόνων.
Πόσο κοστίζει η εξαγορά πλασματικών χρόνων;
168 ευρώ / μήνα εξαγοράς πλασματικών χρόνων. Εφόσον κάποιος καταβάλλει το ποσό εφάπαξ δικαιούται και εκπτώσεως. Δύναται και η παρακράτηση του ποσό από τη χορηγηθείσα σύνταξη.
Τι ισχύει στο δημόσιο τομέα;
Δύναται η εξαγορά πλασματικών χρόνων για τέκνα ως επιπλέον χρόνος σε σχέση με την εξαγορά που δικαιούνται για σπουδές κλπ.
 Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι;
Δεν πρέπει να λησμονούν ότι η εξαγορά πλασματικών χρόνων δεν επηρεάζει τη μισθολογική τους κατάσταση, γιατί δεν είναι πραγματική υπηρεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.