Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εξαγορά πλασματικών χρόνων: Με 168 ευρώ / μήνα γίνεται εξαγορά πλασματικών χρόνων για τα παιδιά έως και 5 έτη και από τους δύο γονείς υπό προϋποθέσεις

Mετά από επίμονες ερωτήσεις σας αναφορικά με την εξαγορά πλασματικών χρόνων, κατηγοριοποιήσαμε τις προϋποθέσεις και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων προκειμένου να σας δώσουμε σύντομες και απλές απαντήσεις σε αντίσοιχες ερωτήσεις που σας προβληματίζουν.
O νόμος προβλέπει ότι ο χρόνος που μπορεί να εξαγοραστεί από τους ασφαλισμένους είναι 300 ημέρες ασφάλισης το πρώτο έτος και για το πρώτο παιδί, 600 ημέρες ασφάλισης για δύο έτη και για το δεύτερο παιδί και 600 ημέρες ασφάλισης για ο τρίτο παιδί, με ανώτατο χρόνο εξαγοράς τις 1500 ημέρες ασφάλισης και για μια 5ετία.

Ποιους ασφαλισμένους αφορά;
Αφορά όλους τους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εξαγορά πλασματικών χρόνων για τα τέκνα;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θεμελίωση όσο και για προσαύξηση της σύνταξης υπό την προϋπόθεση ότι το δικαίωμα θεμελιώνεται από 1-1-2011 και εντεύθεν.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31-12-2010 ΔΕΝ μπορούν να προβούν στην εξαγορά πλασματικών χρόνων.
Με βάση ποιο νόμο προβλέπονται αυτές οι αλλαγές;
Με βάση το νόμο 3996/2011.
Ποιοι το δικαιούνται ;
Το δικαίωμα αναγνώρισης με εξαγορά πλασματικών χρόνων αφορά τόσο τις μητέρες όσο και τους πατέρες των τέκνων ανεξαρτήτως εάν το έχει αναγνωρίσει προηγουμένως και η μητέρα.
Τι ρόλο παίζει η ηλικία των τέκνων;
Κανένα απολύτως ρόλο. Μπορεί να είναι και ενήλικα ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ.
Πως μπορώ να εξαγοράσω κατ’ευθείαν 5 πλασματικά έτη.
Για κατοχύρωση το 2011 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 4 έτη
Για κατοχύρωση το 2012 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 5 έτη
Για κατοχύρωση το 2013 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 6 έτη
Για κατοχύρωση το 2014 δύναται εξαγορά πλασματικών χρόνων έως 7 έτη
 Έχει αναδρομικότητα η θεμελίωση;
Ναι έχει.
Πότε μπορώ να καταθέσω αίτηση;
Οποτεδήποτε ακόμη και κατά την ημέρα κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης.
Πότε η εξαγορά δεν συνυπολογίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος;
Όταν ο υπολογισμός ή η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος γίνεται με τις διατάξεις και υπό τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ημερών ασφάλισης στα Βαρέα και ανθυγιεινά, των χήρων πατέρων ανηλίκων καθώς και των μητέρων ανηλίκων, των γονέων αναπήρων τέκνων και αδελφών και συγγενών αυτών. Οι ανωτέρω κατηγορίες έχουν άλλες προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδότησης και εξαιρούνται από την εξαγορά πλασματικών χρόνων.
Πόσο κοστίζει η εξαγορά πλασματικών χρόνων;
168 ευρώ / μήνα εξαγοράς πλασματικών χρόνων. Εφόσον κάποιος καταβάλλει το ποσό εφάπαξ δικαιούται και εκπτώσεως. Δύναται και η παρακράτηση του ποσό από τη χορηγηθείσα σύνταξη.
Τι ισχύει στο δημόσιο τομέα;
Δύναται η εξαγορά πλασματικών χρόνων για τέκνα ως επιπλέον χρόνος σε σχέση με την εξαγορά που δικαιούνται για σπουδές κλπ.
 Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι;
Δεν πρέπει να λησμονούν ότι η εξαγορά πλασματικών χρόνων δεν επηρεάζει τη μισθολογική τους κατάσταση, γιατί δεν είναι πραγματική υπηρεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: