Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

59 ευρώ τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα

300 ευρώ το κόστος για ένα πήγαινε-έλα από Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ΙΧ
Στα 59 ευρώ διαμορφώνονται σε λίγες ημέρες τα διόδια στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή, ακριβώς όσο κάνει δηλαδή ένα εισιτήριο με επιστροφή με τα ΚΤΕΛ! Αν προσθέσουμε τα 1040 χλμ της διαδρομής, στα ...
οποία ένα μέσο Ι.Χ. ξοδεύει 104 λίτρα βενζίνης επί 1,6, άλλα 170 ευρώ, συν λάδια, φθορές κλπ, συν μια στάση με καφέ και τυρόπιτα στο "πήγαινε" και μια στο "έλα", το ταξίδι με επιστροφή στοιχίζει περίπου 300 ευρώ !

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ενσωματωθούν οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής οδού από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να προστεθούν και νέοι σταθμοί διοδίων τόσο εντός Αττικής όσο και στο τμήμα Αθηνών Κορίνθου.

Σύμφωνα με τις αναπροσαρμογές που αναμένονται με αυξήσεις που φτάνουν και το 60% το κόστος για το ταξίδι από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη θα διαμορφωθεί στα 29,3 ευρώ από 23 που είναι σήμερα ενώ το ταξίδι με επιστροφή θα αγγίζει τα 59 ευρώ!
Αναλυτικά οι νέες τιμές στα διόδια στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (παλιές τιμές- ποσοστό αύξησης)

Αφίδνες 3,35 (2,10 +59%)
Θήβα 4,05 (2,55 +58%)
Τραγάνα 3,95 (2,45 +61%)
Αγ. Τριάδα 1,65 (-)
Πελασγία 3,50 ( 2,70 +29%)
Μοσχοχώρι 4,00 (3,10 +29%)
Μακρυχώρι 1,40 (-)
Πυργετός 2 (-)
Λεπτοκαρυά 2 (-)
Κλειδί 2,20 (-)
Μάλγαρα 1,20 (-)

Ταυτόχρονα έχει δοθεί στην Ολυμπία Οδό που το δικαίωμα να μετατρέψει τα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού σε αμφίπλευρα, δηλαδή να εισπράττει διόδια και στις δύο κατευθύνσεις γεγονός που θα αυξήσει το κόστος του ταξιδιού. Σήμερα το ταξίδι Αθήνα - Πάτρα κοστίζει με επιστροφή 11,40 ενώ τα διόδια έχουν ως εξής.

Ελευσίνα (Ισθμός) 3,20 ευρώ
Ζευγολατιό (Ριο) 2,50 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.