Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μηχανισμός οδύνης η Τρόικα ...

H "El Pais" απαντά στο "Spiegel"...
Ιδιαίτερα καυστικό για την πολιτική που ακολουθεί η τρόικα στην Ελλάδα είναι δημοσίευμα της ισπανικής El Pais, που εμμέσως πλην σαφώς απαντά στο επικριτικό άρθρο του Spiegel περί...
«κατά φαντασία θεραπευμένων».

Το άρθρο της ισπανικής εφημερίδας με τίτλο «Ο Ελληνικός Καθρέφτης» δεν υποστηρίζει ότι η κατάσταση βελτιώνεται στη χώρα, αλλά φέρνει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για την πολιτική που ακολουθεί.

«Τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστά» αναφέρει η εφημερίδα και συμπληρώνει: «Σχεδόν το 40% των Ελλήνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας, 350.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και πως το 30% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στη δημόσια υγεία».

«Έχετε παρακαλώ υπόψη σας ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται επισήμως ότι ανήκει στον Τρίτο Κόσμο» αναφέρει μάλλον χλευαστικά το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Είναι ευρωπαϊκό κράτος, που ανήκει στο κλαμπ του ευρώ. Πριν λίγα χρόνια φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους κέρδισε διεθνή αναγνώριση και λειτούργησε ως οχυρό σταθερότητας της ευρωπαϊκής πολιτικής στις βαλκανικές συγκρούσεις».

Το άρθρο επισημαίνει πως οι δύο ανώτατοι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, ο Olivier Blanchard και ο Daniel Leigh παραδέχθηκαν το «λάθος» τους και πως υποτίμησαν τον αντίκτυπο των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. «Αυτή η παραδοχή όμως, δεν ακολούθησε σε κάποια αλλαγή πολιτικής, όπως θα υποδείκνυε η κοινή λογική».

Γίνεται ειδική αναφορά στην αύξηση της φορολογίας για το πετρέλαιο θέρμανσης «που επέβαλε η Τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση». Η κατανάλωση του προϊόντος βυθίστηκε, πολλοί Έλληνες δεν έχουν θέρμανση το χειμώνα, ενώ είναι τεράστιος ο οικολογικός αντίκτυπος από τα δάση που βρίσκονται κοντά στις αστικές περιοχές και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες στις πόλεις επιδεινώθηκαν ταχύτατα». «Από πλευράς ανάλυσης κόστους – οφέλους, η λέξη «αμφισβητήσιμο» είναι ανεπαρκής για να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο μέτρο. Τα έσοδα του φόρου ήταν πολύ μικρότερα από το πραγματικό κόστος».

Η El Pais σημειώνει πως η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης «είναι ένα μόνο παράδειγμα του μηχανισμού οδύνης που έχει τεθεί σε κίνηση, προφανώς στο πνεύμα της τιμωρίας και παραδείγματος προς αποφυγή για άλλα κράτη» και συμπληρώνει: «Τώρα η προεδρία της ΕΕ, μπορεί να αναγκάσει τους υπεύθυνους για αυτή την πολιτική να αντιμετωπίσουν τι έχουν κάνει. Κυρίως να αντιμετωπίσουν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: