Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μηχανισμός οδύνης η Τρόικα ...

H "El Pais" απαντά στο "Spiegel"...
Ιδιαίτερα καυστικό για την πολιτική που ακολουθεί η τρόικα στην Ελλάδα είναι δημοσίευμα της ισπανικής El Pais, που εμμέσως πλην σαφώς απαντά στο επικριτικό άρθρο του Spiegel περί...
«κατά φαντασία θεραπευμένων».

Το άρθρο της ισπανικής εφημερίδας με τίτλο «Ο Ελληνικός Καθρέφτης» δεν υποστηρίζει ότι η κατάσταση βελτιώνεται στη χώρα, αλλά φέρνει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για την πολιτική που ακολουθεί.

«Τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστά» αναφέρει η εφημερίδα και συμπληρώνει: «Σχεδόν το 40% των Ελλήνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας, 350.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και πως το 30% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στη δημόσια υγεία».

«Έχετε παρακαλώ υπόψη σας ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται επισήμως ότι ανήκει στον Τρίτο Κόσμο» αναφέρει μάλλον χλευαστικά το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Είναι ευρωπαϊκό κράτος, που ανήκει στο κλαμπ του ευρώ. Πριν λίγα χρόνια φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους κέρδισε διεθνή αναγνώριση και λειτούργησε ως οχυρό σταθερότητας της ευρωπαϊκής πολιτικής στις βαλκανικές συγκρούσεις».

Το άρθρο επισημαίνει πως οι δύο ανώτατοι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, ο Olivier Blanchard και ο Daniel Leigh παραδέχθηκαν το «λάθος» τους και πως υποτίμησαν τον αντίκτυπο των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. «Αυτή η παραδοχή όμως, δεν ακολούθησε σε κάποια αλλαγή πολιτικής, όπως θα υποδείκνυε η κοινή λογική».

Γίνεται ειδική αναφορά στην αύξηση της φορολογίας για το πετρέλαιο θέρμανσης «που επέβαλε η Τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση». Η κατανάλωση του προϊόντος βυθίστηκε, πολλοί Έλληνες δεν έχουν θέρμανση το χειμώνα, ενώ είναι τεράστιος ο οικολογικός αντίκτυπος από τα δάση που βρίσκονται κοντά στις αστικές περιοχές και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες στις πόλεις επιδεινώθηκαν ταχύτατα». «Από πλευράς ανάλυσης κόστους – οφέλους, η λέξη «αμφισβητήσιμο» είναι ανεπαρκής για να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο μέτρο. Τα έσοδα του φόρου ήταν πολύ μικρότερα από το πραγματικό κόστος».

Η El Pais σημειώνει πως η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης «είναι ένα μόνο παράδειγμα του μηχανισμού οδύνης που έχει τεθεί σε κίνηση, προφανώς στο πνεύμα της τιμωρίας και παραδείγματος προς αποφυγή για άλλα κράτη» και συμπληρώνει: «Τώρα η προεδρία της ΕΕ, μπορεί να αναγκάσει τους υπεύθυνους για αυτή την πολιτική να αντιμετωπίσουν τι έχουν κάνει. Κυρίως να αντιμετωπίσουν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C