Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

παππούς έκαψε ζωντανούς τη γιαγιά και το εγγόνι του

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης .Τρεις άνθρωποι, ένας άνδρας, μία ηλικιωμένη και ένα παιδί, ανασύρθηκαν νεκροί κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην οδό Τραπεζούντος 5 στο Κορδελιό.
Πρόκειται για οικογένεια και συγκεκριμένα τον παππού τη γιαγιά και το εγγονάκι τους . Hλικίας περίπου 70 ετών ο πρώτος και 65 ετών η δεύτερη, και το εγγόνι τους ηλικίας 1,5 ετών.
Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται οι δύο τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε, το πρωί, στην οδό Τραπεζούντος 5 στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης και έγινε αιτία για τον θάνατο τριών ακόμη ατόμων.
Ο ένας από τους τραυματίες, ένας 18χρονος, νοσηλεύεται διασωληνωμένος με αρκετά σοβαρά εγκαύματα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στην Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου.
Ο δεύτερος τραυματίας, ένα 10χρονο παιδί, έχει υποστεί λιγότερα εγκαύματα και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Γεώργιο Χριστόπουλο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.30 στο διαμέρισμα. Οι πυκνοί καπνοί σκέπασαν τη γειτονιά και η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο αργότερα και έσπευσε στο σημείο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού, θύματα είναι ο παππούς, η γιαγιά και το εγγονάκι τους. Οι γονείς, όπως είπε ο δήμαρχος, έλειπαν από το σπίτι και βρίσκονταν στις δουλειές τους...
Μιλώντας στο STAR ο δήμαρχος είπε ότι ο παππούς της οικογένειας είχε απειλήσει να βάλει φωτιά.

Σύμφωνα με τον Πύραρχο Κωνσταντίνο Πουλτίδη ο παππούς είχε ψυχολογικά προβλήματα, περιελούστηκε με εύλεκτο υλικό και αυτοπυρπολήθηκε. Δίπλα του βρέθηκε ένα μπουκάλι με βενζίνη. Πιθανολογείται πως περιέλουσε με βενζίνη και το διαμέρισμα.
Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς ανέλαβαν είκοσι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο με επτά οχήματα της Πυροσβεστικής.
Η ηρωική πράξη του υδραυλικού που μπήκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα στο Κορδελιό
Οι νεκροί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης θα ήταν περισσότεροι εάν δεν επενέβαινε ο Θεόδωρος Γκαλτσίδης. Ο 54χρονος υδραυλικός βρισκόταν στη γειτονιά για οικοδομικές εργασίες σε κοντινή οικοδομή όταν άκουσε κραυγές. Σύμφωνα με το thestival.gr, με κίνδυνο της ζωής του ο κ. Γκαλτσίδης μπήκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα και κατάφερε να βγάλει ζωντανούς τον 25χρονο γιο της οικογένειας και το 10χρονο αγόρι. Ο 54χρονος αποπειράθηκε να ανέβει και δεύτερη φορά στο διαμέρισμα αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο αφού η πυρκαγιά είχε φουντώσει. «Άκουσα κραυγές και ανέβηκα τρέχοντας στο διαμέρισμα. Κατάφερα να βγάλω δύο νεαρά παιδιά. Δεν μπόρεσα να βγάλω έξω την ηλικιωμένη αφού είχε κλειδωθεί στην τουαλέτα του σπιτιού. Προσπάθησα να ανεβώ και δεύτερη φορά αλλά δεν α κατάφερα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας