Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bloomberg: "Χωρίς λογική" το σχέδιο Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο τώρα"Παράλογο", χαρακτηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, με συμμετοχή οικονομολόγων.
Το 85% απάντησε ότι η σκέψη Σαμαρά, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση και δεν είναι λογική, εν μέρει λόγω και της επιμονής Ντράγκι να παραμείνουν οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση, υπό κάποιου είδους επιτήρηση, ώστε να μπορούν να ευεργετηθούν από τα μέτρα που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Επίσης, το 73% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ενώ το 50% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης της από τις αγορές και ότι θα χρειασθεί τα χρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το 10ετές ομόλογο της Ελλάδας, έφτασε στο υψηλότερό του επίπεδο το τελευταίο 9μηνο, αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά.
"Αυτό που είναι σημαντικό, από οικονομικής απόψεως, είναι ότι η Ελλάδα να συνεχίζει να είναι δεσμευμένη σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο James Nixon, οικονομολόγος της Οξφόρδης και πρόσθεσε:
"Η κυβέρνηση σίγουρα θέλει να βγάλει το πόδι από το γκάζι των μεταρρυθμίσεων ώστε να αυξήσει τη δημοτικότητά της".
Τέλος, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πρόωρες εκλογές, εμπεριέχουν ρίσκο για την ελληνική οικονομία, καθώς εκτιμούν ότι μια κυβέρνηση Τσίπρα θα συγκρουστεί με τους δανειστές της Ελλάδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: