Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

mail με τα νέα μέτρα έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα


E-mail με τα νέα μέτρα έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα

Το βράδυ του Σαββάτου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απέστειλε στους εκπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ τις ελληνικές θέσεις με τις οποίες καλύπτεται το δημοσιονομικό κενό του 2015 και προχωρούν βασικά προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται απάντηση των κλιμακίων των επικεφαλής της τρόικας.
Μέτρα που πονάνε
Ως προς το σκέλος του ασφαλιστικού το e-mail του τρόμου περιέχει δύο πολύ ισχυρές "κόκκινες γραμμές" οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβιαστούν χωρίς να πέσει η κυβέρνηση. Κι αυτό όχι μόνο γιατί δεν γίνονται αποδεκτές από τα δύο κόμματα, αλλά και γιατί όπως εκτιμάται δεν πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή.

Πρόκειται για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης από την 1 Ιανουαρίου 2015 που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων σε ποσοστό από 20 ως και 30% και για τη μείωση των κονδυλίων που θα διατεθούν για το ΕΚΑΣ.

Στη δεύτερη "κόκκινη γραμμή" η μόνη αλλαγή που γίνεται είναι η εσωτερική αναδιανομή μεταξύ των δικαιούχων ώστε να γίνει δικαιότερη η κατανομή του ΕΚΑΣ.

Στα άλλα θέματα του ασφαλιστικού γίνονται αποδεκτές οι αλλαγές, όπως η σταδιακή αύξηση μετά το 2019 των ορίων συνταξιοδότησης ώστε κανένας να μην παίρνει σύνταξη πριν από τα 62 χρόνια, η αύξηση των ενσήμων από τα 4.500 στα 6.500 για να πάρει ένας εργαζόμενος την κατώτερη σύνταξη και η διοικητική ενοποίηση των ταμείων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στις προτάσεις περιλαμβάνεται και εκείνη που ήδη έγινε στο Παρίσι για πάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις για δύο χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: