Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύσημα του Τύπου για ΠΑΟ.




Τα εύσημά τους στους παίκτες και στον Χενκ Τεν Κάτε για την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ιντερ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ δίνουν πολλοί από τους αρθρογράφους του σημερινού αθλητικού Τύπου. Και αυτό επειδή, θεωρούν ότι το «τριφύλλι» μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απ’ το να γνωρίσει την ήττα από τους «νερατζούρι» και μάλιστα με 2-0. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι οι «πράσινοι» μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, αν φυσικά περάσουν νικηφόρα από την Κύπρο, ενώ αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, καθώς όπως υπογραμμίζουν, ο Σουηδός πήρε μόνος του τη νίκη!




Χρήστος Σωτηρακόπουλος (Sportday): Δεν τελείωσε τίποτα


«Προσπάθησε ο Παναθηναϊκός, οι παίκτες μόχθησαν και το χειροκρότημα του κόσμου με το τέλος του αγώνα αποτέλεσε το καλύτερο κατευόδιο. Αποδείχθηκε όμως παράλληλα ότι το καλό παιχνίδι που έκαναν οι «πράσινοι» δεν ήταν αρκετό για να κατανικηθεί ένας ποδοσφαιρικός κολοσσός, όπως είναι η Ιντερ. Η διαφορά κλάσης και ποιότητας αποτυπώθηκε στις ευκαιρίες του αγώνα. Οι Ιταλοί έφτασαν τρεις φορές μπροστά στην εστία του Γκαλίνοβιτς και στις δύο από αυτές κατάφεραν να βρουν δρόμο προς τα δίχτυα. Με αυτή την ήττα ασφαλώς και δεν τελείωσε τίποτα, ειδικά μετά το «X» στη Βρέμη. Ομως, ο ΠΑΟ δεν θα πρέπει να κάνει δώρα...».


Βασίλης Σαμπράκος (Εξέδρα): Σε δρόμο πρόκρισης


«Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δικαιούνται να καμαρώνουν για τη χθεσινή εμφάνιση της ομάδας τους. Ο Χενκ Τεν Κάτε έχει λόγους να είναι χαρούμενος. Του έδωσαν τέτοιους οι ποδοσφαιριστές του. Δεν πρέπει όμως να είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του. Διότι σχεδίασε λάθος παιχνίδι. Ή σχεδίασε το σωστό παιχνίδι με τους λάθος παίκτες. Και κάπως έτσι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο χθεσινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα ικανή να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου. Χιλιοειπωμένο, αλλά θα ήταν ικανότερη αν ο Τεν Κάτε είχε φροντίσει να βρει έναν καλό κεντρικό αμυντικό».


Μίμης Δομάζος (Goal): Πλήρωσε τα αμυντικά κενά του


«Ηταν ένα καλό παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει ένα μέρος από τις αρετές του, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο φοβήθηκε πολύ την Ιντερ και επέτρεψε στους Ιταλούς να κάνουν το παιχνίδι τους στο κέντρο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενήργησαν έτσι οι παίκτες της ομάδας. Είδαμε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι στην άμυνα υπήρχαν κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Ιντερ. Πιστεύω ότι ήταν λάθος του Τεν Κάτε να χρησιμοποιήσει τον Σιμάο πάνω στον Ιμπραΐμοβιτς. Η πορεία στη συνέχεια είναι αρκετά δύσκολη γιατί με την ισοπαλία της Ανόρθωσης στη Βέρντερ, θα πρέπει να πάει στην Κύπρο μόνο για τη νίκη».


Γιώργος Χελάκης (Sportday): Μπορεί να περάσει...


«Την επόμενη χρονιά ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός ας κάνει πρόταση στην Ιντερ να αγοράσει από αυτήν τον Ιμπραΐμοβιτς! Στην προκειμένη περίπτωση, ο Σουηδός έχει όλη την «ευθύνη» για το ότι η Ιντερ έβαλε δύο γκολ στον Παναθηναϊκό και πήρε τη νίκη. Αν εξαιρέσουμε τον Ζλάταν και «ξαναδιαβάσουμε» το ματς, θα διαπιστώσουμε ότι ο ΠΑΟ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από την ομάδα του Μοράτι. Ο Τεν Κάτε ότι ήταν δυνατόν να γίνει το έκανε. Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟ δεν συνοδεύτηκε, δυστυχώς, από ένα θετικό αποτέλεσμα. Για να μην πάμε μακριά, προσδοκία σημαίνει νίκη επί της Ανόρθωσης μέσα στο «ΓΣΠ» και μπορεί».


Βασίλης Βέργης (Goal): Ο Ζλάταν δεν είναι... Πανθρακικός!


«Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Δεν είναι... Ριέρα του Πανθρακικού ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για να τα χάνει. Η Ίντερ φάνηκε πάντως ότι παιζόταν από τον Παναθηναϊκό μόνο που αρκούν κάποιες μικρολεπτομέρειες για να διαμορφώσουν καταστάσεις σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Οταν δηλαδή, ο φιλότιμος Σιμάο «τράκαρε» πάνω στον Ιμπραΐμοβιτς δεν γινόταν τίποτα. Όταν από την άλλη πλευρά ο Κλέιτον έπαιρνε πιάτο την ευκαιρία (53ο) και την πετούσε άουτ, η ζυγαριά έγερνε. Ο Τεν Κάτε πάλεψε το ματς. Ο Ολλανδός δικαιώθηκε με τη χρησιμοποίηση του Μουν, ζόρισε τον Μουρίνιο και ρίσκαρε με τη συμμετοχή του Χριστοδουλόπουλου».


Πανορμίτης Κωνσταντινίδης (Πράσινη): Δεν του άξιζε η ήττα, αλλά περνάει!


«Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Παναθηναϊκού-Ιντερ είναι η τεράστια κλάση ορισμένων μονάδων που έχουν οι Ιταλοί (σ.σ.: εννοεί Ιμπραΐμοβιτς). Ο Παναθηναϊκός, ειδικά στο δεύτερο μέρος, δεν επέτρεψε στην ομάδα των 120 εκατ. ευρώ μπάτζετ, να μας πείσει ότι ήταν καλύτερη. Στο ποδόσφαιρο βέβαια, μετράει η ουσία και η ουσία στο γήπεδο είναι το γκολ, το μοναδικό στοιχείο που έλειψε από τους «πράσινους». Αν και το κυνήγησαν λυσσαλέα και το άγγιξαν σε ορισμένες περιπτώσεις. Εν κατακλείδι, με βάση την εικόνα του Παναθηναϊκού χθες στο ΟΑΚΑ, περνάει στους «16»!».


Χρήστος Κοντός (Derby): Πλασματικό το σκορ


«Και μόνο που ο «πολύς» Μουρίνιο έκανε σπριντ και μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσει ανακουφισμένος τον Ιμπραΐμοβιτς, αρκεί για να καταδείξει ότι το σκορ που έγραψε το matrix του ΟΑΚΑ δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Ζορίστε πολύ, μα πάρα πολύ, η Ίντερ για να δραπετεύσει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ήταν ανέλπιστα καλός ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια ομάδα με τόσα αστέρια αν πλήρωνε κάτι, ήταν τις στιγμές του αγώνα, τα τερτίπια της μπάλας και τη μεγάλη κλάση του Ιμπραΐμοβιτς. Τις είχε τις φάσεις, αλλά άμα δεν σε θέλει η μπάλα, δε σε θέλει. Με τέτοιες εμφανίσεις όμως, θα σε θέλει την επόμενη...».


Κριστόφ Βαζέχα (Εξέδρα): Όλα θα κριθούν στην Κύπρο


«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη χθεσινή εμφάνιση, ιδιαίτερα αυτή του δεύτερου ημιχρόνου. Είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είναι μέσα στις δύο-τρεις καλύτερες στην Ευρώπη και με την απόδοσή του έδειξε ότι μπορούσε να πάρει την ισοπαλία. Ομως, η Ιντερ είναι από τις ομάδες που κάνει μια ευκαιρία και βάζει δύο γκολ. Για άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λυθεί αν η ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει στην Κύπρο και η Βέρντερ χάσει από την Ιντερ, τότε η κατάσταση περνάει στα χέρια και όλα είναι πιθανά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας