Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!


Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την αμεσότητα της επικοινωνίας με τον πολίτη.
Είχε μεγάλα πολιτικά χαρίσματα και στρατηγική σύλληψη των γεγονότων και μπορούσε να δει με διορατικότητα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος.Ισχυρή και χαρισματική προσωπικότητα σφράγισε ένα σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας με τις πολλές μεταρυθμίσεις και τους ελιγμούς που πραγματοποίησε.Τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του.Το 1936, η δικτατορία της 4ης Αυγούστου τον συλλαμβάνει -μαθητή-για πρώτη φορά, για την αντιστασιακή του δράση, ενώ το 1939 συλαμμβάνεται για δεύτερη φορά.Το 1945 εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Το 1950 εκλέγεται τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Το 1951 παντρεύται την «Μαργαρίτα Τσάντ».Είναι ο δεύτερος γάμος του μετά από αυτόν που είχε συνάψει με την «Χριστίνα Ρασιά», μια Ελληνοαμερικανίδα ψυχίατρο.Από αυτόν τον δεύτερο γάμο αποκτά 4 παιδιά. Τον Γιώργο, τη Σοφία, τον Νίκο και τον Ανδρίκο. Εχει άλλη μία κόρη την «Αιμιλία Νίμπλουμ» εκτός γάμου, η οποία γεννήθηκε το 1969 κατά την παραμονή του στη Σουηδία.Αρχίζει πολιτική δράση με συλλήψεις από τη χούντα και κάτω από τη διεθνή κατακραυγή αποφυλακίζεται.Το 1968- 1974 συνέχισε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στα χρόνια της δικτατορίας, οπότε εργάστηκε ως καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και του York, όπου διετέλεσε και διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών.Το 1974, 25 ημέρες μετά την πτώση της δικτατορίας επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Στις πρώτες εκλογές, της μεταπολίτευσης, στις 17 Νοεμβρίου το νεοϊδρυθέν κόμμα συγκεντρώνει το 13,58% των ψήφων και 13 βουλευτές.Το 1977 διπλασιάζει την εκλογική του δύναμη (25,34% και 93 βουλευτές) και παίρνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή..Το 1981 στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου ο Ανδρέας Παπανδρέου κερδίζει περήφανη νίκη αποσπώντας το 48,06% των ψήφων και 174 έδρες.Το 1982 παίζει καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της Κίνησης των "6" για την Ειρήνη, ενώ αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά και αραβικών κρατών (π.χ. της Λιβύης).
Το 1985 προτείνει στις 9 Μαρτίου, στην Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τον Σαρτζετάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, κερδίζοντας πάλι τις εκλογές με 45,82% (162 βουλευτές).
Το 1987 αντιμετωπίζει με επιτυχία την ελληνοτουρκική κρίση κάνοντας μαγικούς ελιγμούς κι έτσι αποσοβείται ο πόλεμος.Το 1988 κάνει το μεγάλο βήμα προσέγγισης της Τουρκίας.Χαράζει την γραμμή για "μη πόλεμο" και συναντάται στο Νταβός τον Γενάρη με τον Οζάλ.8 μήνες αργότερα έρχεται η ασθένεια και φεύγει για την Αγγλία, όπου χειρουργείται στο Χέρφιλντ τον Σεπτέμβριο.
Ένα μήνα αργότερα αντιμετωπίζει την υπόθεση Κοσκωτά..
Το 1989 τον Μάϊο, παίρνει διαζύγιο από τη Μαργαρίτα Παπανδρέου.Χάνει τις εκλογές στις 18 Ιουνίου. Εισέρχεται και πάλι στο νοσοκομείο-στο Γενικό Κρατικό-τρεις μέρες μετά τις εκλογές.Συγκροτείται κυβέρνηση Ν.Δ.-Συνασπισμού.Παραπέμπεται για την υπόθεση Κοσκωτά και για την υπόθεση των υποκλοπών από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του Συνασπισμού.
Παντρεύεται την Δήμητρα Λιάνη στις 13/7/1989, χάνοντας για δεύτερη φορά τις εκλογές, της 5ης Νοεμβρίου.
Το 1992 το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Α.Παπανδρέου για όλες τις κατηγορίες, ενώ αναστέλλεται η δίωξη εναντίον του για την υπόθεση των τηλεφωνικών κλοπών.
Το 1996 παραιτείται από πρωθυπουργός στις 15 Γενάρη με γραπτή επιστολή του.
Τρεις μέρες μετά εκλέγεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.
Ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996, δυόμισι ώρες μετά την τελευταία συνεργασία με κομματικά στελέχη για το Συνέδριο, χάνει τη μάχη με τον θάνατο.
Πληροφορίες org.elections.grΚατά την προσωπική μας άποψη ο ωροσκόπος του Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στις 21 με 23 μοίρες Διδύμων, αφού η ώρα γέννησής του δεν είναι απόλυτα γνωστή.
Ο συνδυασμός Υδροχόου (Ηλιος) Διδύμων (ωροσκόπου) και Ζυγού (Σελήνης) δίνει τον τέλειο και διαλλακτικό διπλωμάτη, που όμως μπορεί να γίνει απρόβλεπτος και με τεράστια δυνατότητα ελιγμών, αφοπλίζοντας τους αντιπάλους του όχι βίαια, αλλά παρασκηνιακά (Αρης στους Ιχθείς).Ο Ηλιος κυβερνήτης του 3ου οίκου σε σύνοδο στο μεσουράνημα με τον Ουρανό κυβερνήτη του 9ου οίκου, και επίσης σε σύνοδο με τον Ερμή, δίνουν μια πρώτη εικόνα για τις τεράστιες διανοητικές του ικανότητες, τον εκκεντρικό του χαρακτήρα και την εξέχουσα ακαδημαική του σταδιοδρομία στο εξωτερικό.Ένα μίγμα ουτοπισμού και πραγματισμού που σκόρπιζε ελπίδα σε όσους το πρόσφερε αλλά και το πρόφερε, μέσα από το περίφημο «ΘΑ», που έγινε συνώνυμο με τον ίδιο, αλλά και με την ειλικρινή του διάθεση.Ως γνήσιος Υδροχόος ήξερε να παρασύρει τους άλλους στα οράματα που πίστευε, την ίδια στιγμή που ο ίδιος τα είχε εγκαταλείψει, για κάποια άλλα.Η τριπλή αυτή σύνοδος σχηματίζει τρίγωνο με Δία και Πλούτωνα που τον απογειώνει, ενώ η παράλληλη αντίθεση με τον Κρόνο στον 3ο οίκο, του προσδίδει τη συγκρότηση και τη σύνεση που χρειάζονταν, για να υποστηρίξει την αέρινη φύση του.
Επειδή η αντίθεση αυτή γίνεται κοντά στον άξονα του μεσουρανήματος, περιγράφει ενδεικτικά την ισχυρή προσωπικότητα του πατέρα του, αλλά και τις συγκρούσεις που επέφερε μεταξύ τους.Ο κυβερνήτης των 5ου και 12ου οίκων η Αφροδίτη, είναι σε σύνοδο στο 10ο οίκο στους Ιχθείς με τον Αρη.
Οι σχέσεις του με το άλλο φύλο ήταν πολλές και απατηλές και παρόλη την πρόθεσή του να είναι κρυφές, τελικά μαθεύονταν ευρέως.Τα πάθη του, όπως η αγάπη για το κάπνισμα της πίπας συνοδευόμενο από ουίσκι, δεν ήταν τρανταχτά, αλλά ήταν αρκετά ώστε να δημιουργήσουν μία αίσθηση ενός περιθωριακού αριστοκράτη.
Η Σελήνη στο Ζυγό σε τετράγωνο με Πλούτωνα και σε εξάγωνο με Ποσειδώνα και σε συνδυασμό με τη σύνοδο Αφροδίτης – Αρη στους Ιχθείς, του έδινε την πολυτέλεια να αναδεικνύει σε προσόντα, τις μικρές του αδυναμίες.Η συναστρία του με το χάρτη της Ελλάδας είναι σκανδαλώδης.
Παρατηρούμε και στα δύο ωροσκόπια σύνοδο Ηλιου – Ουρανού στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Κρόνο.Το βασικότερο σημείο είναι η σύνοδος Δία – Πλούτωνα στο ωροσκόπιο του Παπανδρέου, όψη απόλυτα θεμελιώδης, αφού το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα στο ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι καθοριστικό. (Οικονομικά σκάνδαλα, παρακράτος, διαφθορά κλπ).
Να σημειώσουμε ότι ο Δίας του από την 6η μοίρα του Καρκίνου βρίσκεται σε τέλεια αντίθεση με το Δία της Ελλάδας και σε τέλειο τετράγωνο με τον Πλούτωνά της, από την 6ο 50’ του Αιγόκερω και του Κριού αντίστοιχα.Στο σχηματισμό αυτό εμπλέκεται και η Σελήνη του Παπανδρέου από τις 8ο 18’ του Ζυγού.Αποκορύφωμα αυτών είναι ο ωροσκόπος του Παπανδρέου σε σύνοδο με τη Σελήνη της Ελλάδας στους Διδύμους.Ας μην ξεχνάμε πως η Σελήνη στο ωροσκόπιο ενός κράτους, συμβολίζει το λαό και τη μάζα, πάνω στην οποία ο Παπανδρέου είχε τεράστια επιρροή εκμεταλλευόμενος και τα πολωτικά διλήμματα που θέτει η Σελήνη στους Διδύμους.
Η αμεσότητα αυτής της επιρροής, τον καθιστούσε προσιτό στον κόσμο και τον έκανε να είναι απλά ο «Ανδρέας» για εχθρούς και φίλους.
Τελικά μήπως η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη ερωμένη αυτού του βαρυσήμαντου πολιτικού, αφού και η Αφροδίτη της Ελλάδας ήταν σε ακριβή σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Αρη του;
simmoria.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας