Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1 επί του Άρη


Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Superleague, περνώντας από μία καυτή έδρα! Οι «πράσινοι» άλωσαν το «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας με 2-1 του Άρη, ενώ προηγουμένως είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ. Κλέιτον (19’) και Ίβανσιτς (26’) ξεχώρισαν για το «τριφύλλι», ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Σαλπιγγίδης και Μάτος. Στην αντίπερα όχθη, οι «κίτρινοι», εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο και το τελευταίο τέταρτο, ήταν κακοί με αμυντικά προβλήματα. Ωστόσο, θα μπορούσαν να είχαν πάρει την ισοπαλία, αν ο Κόκε δεν σημάδευε το δοκάρι στις καθυστερήσεις.




Ντεμπούτο για τρεις

Με τους Ρομπέρζ (αριστερό μπακ), Βιτόλο και Λέμπο να κάνουν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα της Superleague παρέταξε τον Άρη ο Κίκε Ερνάντεθ σε ένα κλασικό 4-3-3. Στην αντίπερα όχθη, ο Χενκ Τεν Κάτε ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1, τον Βύντρα δεξιά στην άμυνα, τους Σιμάο και Σαριέγκι στο κέντρο της και τον Μουν δεξί χαφ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαλπιγγίδης.

«Κίτρινο» ξεκίνημα

Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά και μην επιτρέποντας στους «πράσινους» να δημιουργήσουν. Μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή του στιγμή στο παιχνίδι, καθώς στο 10’ ο Μπατιόν εκμεταλλεύτηκε σοβαρό λάθος του Ζιλμπέρτο Σίλβα, έδωσε στον Κόκε, αυτός μοίρασε πιο δεξιά στον Χαβίτο που σούταρε ιδανικά και έβαλε «φωτιά» στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Πράσινη» άνοδος

Το γκολ αφύπνισε τους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, βάζοντας την μπάλα κάτω και εκμεταλλευόμενοι την αργή αντίπαλη άμυνα, πέτυχαν την ολική ανατροπή σε μικρό χρονικό διάστημα. Μετά τη χαμένη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη (16’), ήρθε η ισοφάριση με τον Κλέιτον (19’), ο οποίος συνδυάστηκε άψογα με τον «Σάλπι» και πλάσαρε σε κενή εστία. Το 1-2 πιστώνεται στην τεχνική ευφυΐα του Αντρέας Ίβανσιτς, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν λάθεψε στο 26’. Το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα ρο ρυθμό του παιχνιδιού.

Νέτο και Τιάγκο Ζεντίλ

Ο Κίκε Ερνάντεθ έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, ρίχνοντας στη μάχη τον Νέτο αντί του αργού και κακού Γιάχιτς και τον Τιάγκο Ζεντίλ στη θέση του Νάτσο Γκαρσία, μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1, με τον Ζεντίλ πίσω από τον Κόκε. Οι «κίτρινοι» πίεζαν, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αξιόλογη ευκαιρία δεν δημιούργησαν. Αντίθετα, τέτοια είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα ρίσκα που πήραν οι γηπεδούχοι, έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Στη φάση του 75’, ο επόπτης σταμάτησε λανθασμένα τον Κλέιτον με υπόδειξη οφσάιντ, ενώ στο 83’, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε την βαθιά μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου (είχε μπει στο ματς αντί του Ίβανσιτς στο 62’), πέρασε αρχικά τον προπορευόμενο Ρομπέρζ και εν συνεχεία τον Κέλεμεν, αλλά το πλασέ του σε κενή εστία βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στα τελευταία λεπτά, ο Τεν Κάτε θέλησε να κρατήσει το αποτέλεσμα και πέρασε τον Τζιόλη στο παιχνίδι, με τον Άρη να πιέζει ασφυκτικά. Και μπορεί τώρα να μιλούσαμε για άλλο αποτέλεσμα, αν ο Σέρχιο Κόκε, μετά από πολύ όμορφη εναλλαγή της μπάλας των «κίτρινων», δεν σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κίτρινες: Ρονάλντο, Γκαρσία, Νέτο / Μάτος, Σαριέγκι.

Άρης: Κέλεμεν, Γιάχιτς (46΄ Νέτο), Βαλεντάιν, Ρονάλντο, Λέμπο, Βιτόλο, Μπατιόν, Γκαρσία (46΄ Τιάγκο Ζεντίλ), Χαβίτο, Κόκε, Σανσόν (66΄ Ντελόρτε).

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν (75΄ Πετρόπουλος), Σαριέγκι, Μάτος, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης (82΄ Τζιόλης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Βύντρα, Ιβανσιτς (62΄ Χριστοδουλόπουλος), Σπυρόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας