Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τεν Κάτε: "Με καρδιά


Παναθηναϊκός επιστρέφει στο Champions League και βουτάει κατευθείαν στα... βαθιά. Οι πρωταγωνιστές, ωστόσο, δεν πτοούνται, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα και του Χενκ Τεν Κάτε.

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League χαρακτήρισε την Ίντερ, ο Χενκ Τεν Κάτε, που υποσχέθηκε πως το ηθικό των παικτών του είναι ακμαίο και θα παλέψουν σκληρά με καρδιά στην αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Από την πλευρά του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε πως η Ίντερ είναι πολύ πιο έμπειρη, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πολεμήσουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Σίλβα: "Ο πρώτος συναγωνίζεται με τους πρώτους"

- Πρεμιέρα Τσαμπιονς Λιγκ που όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ονειρεύονται εδώ και καιρό. Τι ελπίδες έχει ο Παναθηναϊκός για το ματς αυτό;

"Δεν θα είναι εύκολο. Η Ιντερ είναι έμπειρη σ' αυτό το επίπεδο, σε αντίθεση με μας σε επίπεδο παικτών. Όμως είναι ένα ματς και θα πολεμήσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Εχουμε ελπίδα και πίστη. Θα προσπαθήσουμε για το θετικό αποτέλεσμα".

- Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο ματς της χρονιάς εντός έδρας. Αυτό είναι πρόκληση ή άγχος;

"Είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας και για τους οπαδούς μας. Αν θες να είσαι πρώτος πρέπει να συναγωνίζεσαι με πρώτους. Δίνεις το καλύτερό σου. Θέλουμε να δίνουμε την ίδια βαρύτητα και σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους μας. Ξέρουμε ότι είναι το πιο δύσκολο. Είναι μια μάχη, ένα παιχνίδι. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε ελπίδες."

- Θα δώσεις αύριο (Τρίτη) ένα ματς με αντιπάλους συμπαίκτες σου στην Βραζιλία και την Αρσεναλ. Τι μήνυμα τους στέλνεις.

"Αυριο θα τους μιλήσω. Θα χάρω και πάλι να δω τον Χούλιο και τον Βιεριά. Είναι όμορφο που θα τους δώ και πάλι."

Οι δηλώσεις του Τεν Κάτε

Ο Χενκ Τεν Κάτε, ξεκίνησε λέγοντας με αρκετή δόση χιούμορ: "Δεν έχω πολλά να πω μετά τα όσα είπε ο Ζιλμπέρτο. Μήπως μπορώ να φύγω...".

-Η Ιντερ έχει ηττηθεί τις δύο προηγούμενες φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, τέτοια χρονική περίοδο, μήπως ήρθε η ώρα να ξανασυμβεί;

"Ελπίζω να επαναληφθεί... Το πρόγραμμα για εμάς είναι καλό. Είναι θετικό που αντιμετωπίζουμε εντό έδρας έναν μεγάλο αντίπαλο και για την ομάδα και για τον κόσμο και ο όμιλος σιγά σιγά θα διαμορφώνεται".

- Ποια η γνώμη σας για την αγωνιστική απόδοση του Ιμπραϊμοβιτς;

"Είναι φανταστικός επιθετικός. Είναι τόσο μεγάλη κλάση ποδοσφαιριστή που μια τέτοια κάμψη δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει πάντα να σέβεσαι τέτοιους ποδοσφαιριστές γιατί μπορούν να σου κάνουν την ζημιά".

- Την προηγούμενη χρονιά ήσασταν στην Τσέλσι μετά τον κ. Μουρίνιο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει;

"Ο συσχετισμός δεν προσφέρει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε κάποια από τις δύο πλευρές. Εχουμε δύο διαφορετικές ομάδες τώρα. Έχει την Ιντερ έχω τον Παναθηναϊκό. Εχουμε διαφορετικούς παίκτες."

- Έχετε μιλήσει με τον Φρανκ Ράικαρντ, για την πιθανότητα να αναλάβει την Μίλαν;

"Δεν είναι ώρα για ερωτήσεις που δεν αφορούν το παιχνίδι".

-Ειναι έτοιμος ο Καραγκούνης να αγωνιστεί;

"Ο Καραγκούνης είνα απόλυτα έτοιμος 100% από το Σάββατο να παίξει, αλλά προτιμήθηκε να ξεκουραστεί λόγω των αγώνων με την Εθνική. Ειναι ένας από τους τέσσερις παίκτες με εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να παίξει σ' αυτό το ματς."

- Ποιόν παίκτη θα θέλατε να κλειδώσετε στα αποδυτήρια της Ιντερ;

"Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την δυνατότερη Ιντερ που θα μπορούσαμε. Έτσι για να έχει αξία, ένα πιθανό θετικό αποτέλεσμα" (Ο Ολλανδός έκανε παρατήρηση σε διερμηνέα Ιταλικών για όχι νίκη αλλά θετικό αποτέλεσμα).

- Θα αλλάξετε σύστημα ή αγωνιστικό πλάνο με Ιντερ;

"Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και αν αυτό ισχύει για όλους ακόμα περισσότερο αν είναι η Ιντερ. Έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο και θα κάνουμε τα πάντα να πετύχει. Το επίπεδο είναι υψηλό δεν είναι τσίρκο. Κύριοι, εδώ είναι Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι και αλλιώς παίζουμε με μια ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του, πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά".

- Ποια είναι τα καθοριστικά σημεία "κλειδιά" για τον Παναθηναϊκό;

"Είναι πολλοί οι καθοριστικοί λόγοι. Εμείς πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό και η Ιντερ να μην κάνει καλό ματς. Μην ξεχνάμε ένας παίκτης των Ιταλών μπορεί να κοστίζει όσο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Μπορώ να υποσχεθώ ένα πράγμα. Το ηθικό των παικτών είναι ακμαίο. Θα παλέψουμε με καρδιά. Θα παλέψουμε σκληρά".

Γκούμας: "Με λίγη τύχη και πολλή προσπάθεια περνάμε"

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας μιλώντας Novasports, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Τρίτη λίγο πριν το ματς από το συνδρομητικό κανάλι, τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να περάσει τους ομίλους με πολλή προσπάθεια και λίγη τύχη.

"Παίζεις στα καλύτερα γήπεδα του κόσμου, παίζεις με αντιπάλους τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, για μένα είναι σαν ένα μικρό Μουντιάλ. Με λίγη τύχη και πάρα πολλή προσπάθεια θα μαζέψουμε πολλούς βαθμούς που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Η Ίντερ είναι μια ιταλική ομάδα πολύ σφιχτή στην άμυνα και πολύ δυνατή με παίκτες παγκόσμιας κλάσης από το κέντρο και μπροστά. Πρέπει να είμαστε σφιχτοί στο κέντρο και την άμυνα και σε κάποιες επιθετικές προσπάθειες να πετύχουμε κάποιο γκολ και στη συνέχεια να το κρατήσουμε.

Δεν πρέπει να πέσουμε στο λάθος να κοιτάξουμε μόνο τον Ιμπραίμοβιτς, υπάρχουν κι άλλοι πολύ καλοί παίκτες στην Ίντερ που αν έχουμε ως στόχο τη φύλαξη του Ιμπραίμοβιτς και δώσουμε προσοχή μόνο σε αυτόν τον παίκτη και αφήσουμε κενούς χώρους στους άλλους θα μας κάνουν τη ζημιά.

O Μουρίνιο σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει φέρει είναι ένας προπονητής που κατακτά τρόπαια. Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν και μπορεί να φτάσει την Ίντερ γιατί όχι και στην κατάκτηση του Champions League.

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι ένας όλα αυτά τα χρόνια, η πρώτη θέση. Αν δεν κατακτήσει την πρώτη θέση για τον Παναθηναϊκό είναι αποτυχία. Δουλειά μας είναι με την απόδοση μας να καταφέρουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των αρχηγών του τριφυλλιού.

"Δώρο"... Ίντερ στους φιλάθλους του ΠΑΟ

Η διοίκηση της Ίντερ επέστρεψε "μαγικά χαρτάκια", τα οποία δεν κατάφερε να διαθέσει στους φιλάθλους της για τον πρώτο αγώνα της ομάδας τους στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τα από το πρωί της Τρίτης, στις 10:30 και θύρα 4 του "Απόστολος Νικολαΐδης", θα βρίσκονται στη διάθεση των φίλων του Παναθηναϊκού, όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μετά την οριστικοποίηση του ακριβούς αριθμού Ιταλών φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα Παναθηναϊκός – Inter, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ θα διαθέσει στους φιλάθλους της ομάδας περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων την Τρίτη, 16/09.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τη θύρα 4 του γηπέδου "Απ. Νικολαΐδης" στη Λ. Αλεξάνδρας από τις 10.30 έως και την εξάντληση τους. Επισημαίνεται τέλος ότι την ημέρα του αγώνα δεν θα διατίθενται εισιτήρια από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ".

Η αποστολή για Ίντερ

Το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης του "τριφυλλιού" περιελάμβανε αρχικά ζέσταμα και σπριντ, ενώ ολοκληρώθηκε με δίτερμα και αποθεραπεία.

Ατομικά προπονήθηκαν ο Σωτήρης Λεοντίου και ο Άντε Ρουκάβινα λόγω τραβήγματος στον προσαγωγό, ενώ οι Ορέστης Καρνέζης, Σωτήρης Νίνης, Αντώνης Πετρόπουλος και Στέφανος Σιόντης αγωνίστηκαν στο φιλικό της ομάδας νέων με την αντίστοιχη της Ίντερ.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με την Ίντερ από την οποία έμειναν εκτός οι Καρνέζης, Νίνης, Πετρόπουλος, Σιόντης, Παπαδόπουλος, Μάντζιος και Λεοντίου.

Επιμέλεια: Σωκράτης Μόσχος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας