Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο μυαλό του Τεν Κάτε


Μετράμε αντίστροφα για το μεγάλο παιχνίδι με την Ιντερ και την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη φυσική του θέση δηλαδή στα σαλόνια του τσάμπιονς λιγκ. Ο Χενκ Τεν Κάτε κάνει σήμερα την τελευταία προπόνηση και η ομάδα αποσύρεται στο ξενοδοχείο. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν περιμένει κάτι για την τελευταία στιγμή . Έχει πάρει τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα, εδώ και ημέρες και αυτό φαίνεται και από την 11αδα του αγώνα με τον Πανθρακικό, αλλά και από τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

Σήμερα το θέμα συζήτησης είναι αν θα παίξει με τρία σέντερ-μπακ ή με τρία αμυντικά χαφ ή με το 4-2-3-1. Κανείς δεν ξέρει. Οι παίκτες θα μάθουν δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Εμείς σήμερα θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Τεν Κάτε και να διαβάσουμε τις σκέψεις του. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα δεδομένο. Το χθεσινό τετ-α-τετ του Τεν Κάτε με τον Κλέιτον, που ουσιαστικά του έκανε γνωστό ότι θα παίξει και του ζήτησε να κάνει συγκεκριμένα κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γιώργος Καραγκούνης επιστρέφει. Είναι 100% έτοιμος, «φρέσκος» και ζει για αυτό το παιχνίδι. Είναι δεδομένο ότι θα παίξουν τουλάχιστον δύο αμυντικά χαφ. Ο Ζιλμπέρτο θα είναι ο ένας και ο Σιμάο μάλλον δίπλα του. Προχθές ο Τεν Κάτε δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι ο Μάτος πήγε πολύ καλά, αλλά και ότι στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε. Το γεγονός ότι δεν τον έκανε αλλαγή δείχνει ότι δεν σκέφτεται να τον ξεκινήσει την Τρίτη, πόσο μάλλον που μίλησε και για κούραση.

Από την άλλη προανήγγειλε την παρουσία του Σιμάο στην 11αδα λέγοντας ότι «θα δείτε την Τρίτη που θα παίξει». Στην άμυνα δεν παραμένει, άρα λογικά θα παίξει στα χαφ. Με αυτά τα δεδομένα και αν δεχθούμε ότι ο Κλέιτον ξεκινάει, όπως του είπε ο προπονητής και με δεδομένο ότι μπροστά θα παίξει ο Σόουζα ένα ενδεχόμενο υπάρχει για να παίξει ο Τεν Κάτε με 3-6-1 ή 3-4-3.

Να μείνει έξω ο Σαλπιγγίδης και να μπει ένας στόπερ. Και τρίτο αμυντικό χαφ να βάλει(Μάτος, Ζιλμπέρτο, Σιμάο), πάλι τον «Σαλπι» πρέπει να αφήσει έξω. Απίθανο σύμφωνα με την λογική! Ο «Σαλπι» είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ικανός να χτυπήσει με την ταχύτητά του την ανοιχτή άμυνα της Ιντερ.

Άρα τα δεδομένα μας οδηγούν στο 4-2-3-1, εκτός και αν γίνει η έκπληξη. Όσον αφορά την άμυνα ο αποκλεισμός του Νίλσον από την 18αδα του προχθεσινού αγώνα και η –άρον, άρον-αλλαγή του απείθαρχου Γκάμπριελ (εκτίμηση ότι θα μείνει και εκτός 18αδας) δίνουν θέση βασικού στον Σουηδό.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, ενώ η πολύ καλή απόδοση του Γκούμα προχθές έχει βάλει σε σκέψεις τον Τεν Κάτε, αν θα παίξει αυτός η ο Βύντρα. Ο τελευταίος κερδίζει πόντους, διότι δεν έπαιξε καθόλου προχθές, άρα είναι πιο φρέσκος. Αριστερό μπακ παραμείνει ο Σπυρόπουλος. Η σημερινή προπόνηση ίσως μας κάνει σοφότερους, ίσως μας μπλέξει περισσότερο. Κάποιες από τις διαθέσεις του Τεν Κάτε θα φανούν και από την αποστολή που θα επιλέξει

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας