Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα «πράσινα» sold out και το νέο που πάει να γίνει

Το πιο …μουδιασμένο Sold out από τα έως τώρα φετινά, που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, θα είναι όπως φαίνεται αυτό με την Βέρντερ. Τα εισιτήρια που έχουν τεθεί για κυκλοφορία αναμένεται να εξαντληθούν, μέχρι την άλλη εβδομάδα, παρά το γεγονός, ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, είναι απογοητευμένοι από το ξεκίνημα της ομάδας, στους ομίλους και τις δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.




Το παιχνίδι με την Βέρντερ είναι οριακό. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια και την άνοιξη (σε όποια διοργάνωση και αν βρίσκεται), πρέπει να κερδίσει και η βοήθεια του κόσμου του είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Αν μάλιστα το «τριφύλλι» νικήσει στην Τούμπα (στο ματς που προηγείται της Βέρντερ), αυτό θα αποτελέσει μεγάλη τονωτική ένεση στο ηθικό θα σπρώξει πολύ περισσότερο κόσμο στα εκδοτήρια.

Όπως και να έχει ο αγώνα είναι γιορτή και σίγουρα το ΟΑΚΑ θα φορέσει για μία ακόμη φορά τα γιορτινά του. Πάμε να θυμηθούμε τα τρία προηγούμενα φετινά sold out:

Το πρώτο με… κάποια Δυναμό Τυφλίδας

Η πολυμετοχικότητα, τα εκατομμύρια που έπεσαν για μεταγραφές και η γενικότερη αλλαγή σελίδας ήταν δεδομένο ότι θα έκανε πολύ κόσμο να ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ μέσα στο κατακαλόκαιρο (30 Ιουλίου ήταν το ματς), για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς.

Ο αντίπαλος (Δυναμό Τιφλίδας) δεν ήταν και κάτι το εξαιρετικό, όμως η εμφάνιση της ομάδας με την Σαρλερουά (και το εντυπωσιακό 5-1 στο εντός έδρας φιλικό), είχε «φτιάξει» τους «πράσινους» οπαδούς για τα καλά.

Η κίνηση των εισιτηρίων ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αλλά ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν φανταζόταν το sold out. Τα 50.864 εισιτήρια που κόπηκαν, ήταν όσα ακριβώς είχε τυπώσει η ΠΑΕ.

Το δεύτερο, στη σκιά του αποκλεισμού του Ολυμπιακού

Στις 26 Αυγούστου, o Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Σπάρτα Πράγας (στον επαναληπτικό της εκτός έδρας νίκης με 2-1). Οι φίλοι της ομάδας μετέτρεψαν το ματς σε γιορτή, αφού η πρόκριση γι’ αυτούς ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Για το κλίμα ευφορίας στο «πράσινο στρατόπεδο» είχε βάλει το… χέρι του και ο Ολυμπιακός, αφού η ήττα με 3-0 στην Κύπρο από την Ανόρθωση τον είχε ουσιαστικά πετάξει εκτός συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και πάλι, αφού η δίψα για την πρόκριση στους ομίλους, έσπρωξε 55.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ και κανείς τους δεν το μετάνιωσε, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Τεν Κάτε δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, αλλά πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Το τρίτο άλλα όχι τελευταίο

Στο ματς της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (με την Ίντερ), το sold out ήταν δεδομένο. Λίγο η όρεξη των οπαδών του Παναθηναϊκού να δουν το σεντόνι, να «σπαρταράει» στην μέση του γηπέδου, λίγο το όνομα του αντιπάλου και τα μεγάλα αστέρια που είχε στο δυναμικό του, δεν ήθελε και πολύ.

Το εντυπωσιακό ήταν όμως ότι sold out, έγινε μέσα σε μόλις μία ημέρα. Το πρώτο εκδοτήριο στο ΟΑΚΑ, κατέβασε ρολά σε λίγες ώρες, ενώ στην Λεωφόρο οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν κάτι το απερίγραπτο.

Τα λίγα εισιτήρια που επέστρεψαν οι Ιταλοί, βγήκαν στην κυκλοφορία για μισή ώρα (τόσο χρειάστηκε να φύγουν), ενώ την ημέρα του αγώνα εισιτήριο δεν υπήρχε ούτε στην… μαύρη αγορά. Παναθηναικος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας