Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2


Με μια ματιά



Με τους σταρ Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ να είναι στην σύνθεση του Πανιωνίου, ο Εβαλντ Λίνεν δεν άλλαξε τα πλάνα του , μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη κααι το θριαμβευτικό πέρασμα από την Κρήτη. Ο Γερμανός τεχνικός έριξε στο ματς την ομάδα του με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και τον Χούτο μοναδικό προωθημένο.

Εκπλήξεις και έναν άλλο Παναθηναϊκό παρουσίασε από την πλευρά του ο Χενκ Τεν Κάτε. Οκτώ αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στον Εργοτέλη, με τον Ολλανδό τεχνικό κυριολακτικά να ρισκάρει. Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα, Νίλσον στην άμυνα, με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο αμυντικά χαφ. Στα πλάγια Καραγκούνης και Νίνης ενώ στο κέντρο και σε ελέυθερο ρόλο ο Γκάμπριελ ενώ μπροστά επιλέχθηκε και πάλι ο Μάντζιος.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων παρασυρόμενοι και από την αύρα των "θερμών" οπαδών τους, έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο 7', όταν ο Εστογιανόφ έκανε την σέντρα (μετά από εντυπωσιακή ενέργεια) και ο Χούτος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γκαλίνοβιτς με πολύ καλή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ. Ο "ξανθός" σταρ των "κυανέρυθρων" στο 11' με σουτ από το ύψος της περιοχής και πλάγια ανάγκασε τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού με διπλή επέμβαση να μπλοκάρει.

Ενα λεπτό αργότερα και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε ένα λάθος έξω από την περιοχή αλλά ο Κουμορτζί στην προσπάθεια να απειλήσει έχασε τον έλεγχο της μπάλας πριν σουτάρει και ο Σαριέγκι απομάκρυνε.

Στο 13' οι "πράσινοι" είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, όταν μετά την σέντρα του Νίλσον, ο Μάντζιος στην κίνηση έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Κρέσιτς έδειξε σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Το καλό διάστημα των παικτών του Τεν Κάτε είχε διάρκεια, και στο 15' μετά από πίεση των παικτών του Παναθηναϊκού και αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών ο Σιμάο με προβολή ανάγκασε τον πορτιέρου Πανιωνίου να διώξει με τα πόδια.

Η αλλαγή εικόνας στο ματς με τους φιλοξενούμενους να έχουν αναλάβει τα ηνία, είχε και αποτελέσματα. Στο 22' μετά από "κλέψιμο" του Σιμάο, η μπάλα έφτασε στον Γκάμπριελ που έξω από την περιοχή με συρτό δυνατό σουτ, νίκησε τον Κρέσιτς και άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους" μέσα σε αποδοκιμασίες των "κυανέρυθρων" οπαδών.

Με πιο πολύ σιγουριά στα πόδια τους πλέον οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ δύο λεπτά μετά το 0-1, λίγο έλειψε ο Καραγκούνης να κάνει το 0-2 αλλά το φάουλ που εκτέλεσε πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κρέσιτς.

Με την συμπλήρωση του ημίωρου, οι παίκτες του Λίνεν έγιναν απειλητικοί με τον Εστογιανόφ, αλλά η σέντρα στο πέναλτι κόπηκε σωτήρια πριν ο Χούτος σουτάρει από τον Σιμάο.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο αρχηγός του "τριφυλλιού" απείλησε με στημένη φάση αλλά και αυτό το φάουλ που έκανε πέρασε μόλις άουτ. Από στημένη φάση έγινε και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου από τον Πανιώνιο, στο 42', όταν ο Ρεκόμπα έστειλε την μπάλα στην "καρδιά" της αντίπαλης άμυνας αλλά ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν στα πρώτα λεπτά όταν μετά από ένα σουτ του Εστογιανόφ, η μπάλα μετά από κόντρα πήρε περίεγρη τροχιά και ο Βύντρα άφησε στον Γκαλίνοβιτς να την πιάση που αιφνιδιάστηκε και την "πέταξε" σε κόρνερ.

Για ένα δίλεπτο (56'-57') οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να επιζητούν ένα γκολ ακόμα που θα "καθάριζε" το παιχνίδι, αλλά και η προσπάθεια του Νίνη και μετά του Μάντζιου δεν κατέληξαν στα δίχτυα χάρη στις επεμβάσεις του Κρέσιτς.

Στο 66' μετά από ένα φάουλ του Μουν, ο Νοτιοαφρικάνος άσος του "τριφυλλιού" δέχθηκε την δέυτερη κίτρινη κάρτα του κ. Ζωγράφου και αποβλήθηκε προκαλώντας την οργή του Τεν Κάτε, ο οποίος διαμαρτύρονταν για άδικη απόφαση στον 4ο διαιτητή.

Σαν να μην έφθανε αυτό για τους φιλοξενούμενους μετά το φάουλ του Ρεκόμπα, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια (αδράνεια της "πράσινης" άμυνας) και ο Κουμορτζί με κοντινό πλασέ ισοφάρισε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών του Πανιωνίου.

Ο εκνευρισμένος Ολλανδός τεχνικός των "πράσινων" μετά και την ισοφάριση, συνέχισε να διαμαρτύρεται και αποβλήθηκε από τον Αθηναίο ρέφερι... στο 68'

Στο ίδιο λεπτό και στην εξέλιξη του αγώνα ο Μάντζιος μόνος του στην περιοχή απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων, ανάγκασε τον 54χρονο τεχνικό της ομάδας να ανακατέψει πολύ την "τράπουλα" στο ματς. Ετσι απέσυρε τους Νίνη και Καραγκούνη και στην θέση τους έβαλε τους Σιόντη και Γκούμα, θέλοντας έτσι να κρατήσει μακριά από την άμυνά τους τους "κυανέρυθρους".

Αυτό το κατάφερε... και στο 84' την ώρα που ο Σαλπιγγίδης ήταν έτοιμος να μπει στο ματς μέτά από φάουλ του Γκάμπριελ, ο Γκούμας στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας πήδηξε πιο ψηλά και κάρφωσε την μπάλα στο γάμα του Κρέσιτς.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διασπάσουν την διπλή άμυνα ζώνης των "πράσινων" αλλά δεν τα κατάφεραν. Βέβαια κυνήγησαν την ισοφάριση μέχρι το τέλος και παραλίγο να τα καταφέρουν στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρεκόμπα σούταρε δυνατά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε με την μπάλα να του φεύγει και ο Κουμορτζί με προβολή αστόχησε από κοντά.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους "πράσινους" να πανηγυρίζουν για το σπουδαίο "διπλό" αλλά και τους οπαδούς των "κυανέρυθρων" να χειροκροτούν την ομάδα τους και να αποθεώνουν τον κ. Λίνεν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας