Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλιεύθηκε γουλιανός 220 κιλών.

Ειδικός στο ψάρεμα μεγάλων γουλιανών φαίνεται ότι είναι ένας ψαράς, που δραστηριοποιείται στη λίμνη Πολυφύτου, στα Σέρβια Κοζάνης.

Του Χρήστου Βήττα

Ο Ιορδάνης Χρυσοστομίδης από τον Βαθύλακκο, έβγαλε χθες το πρωί έναν τεράστιο γουλιανό, βάρους περίπου 220 κιλών και μήκους σχεδόν 2,5 μέτρων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι που έχει ψαρευτεί στη λίμνη Πουλυφύτου, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις 15 Ιουλίου 2008 είχε ψαρέψει έναν άλλο γουλιανό, περίπου ισοδύναμου βάρους και παρόμοιων διαστάσεων. Η λίμνη Πουλυφύτου φημίζεται για τα μεγάλα ψάρια. Ο ίδιος ο Ι. Χρυσοστομίδης υπογράμμισε ότι “έβγαλα αρκετές φορές γουλιανούς άνω των 100 κιλών”, ενώ θυμάται ότι και άλλοι συνάδελφοί του ψάρεψαν κατά καιρούς γουλιανούς των 150 και 170 κιλών.
Ο έμπειρος ψαράς πήγε προχτές στις 10 το πρωί με τη βάρκα του να μαζέψει τα δίχτυα που είχε ρίξει από το προηγούμενο βράδυ. “Κατάλαβα ότι πρέπει να πιάστηκε ένα πολύ μεγάλο ψάρι, αφού προσπάθησα να τραβήξω τα δίχτυα, αλλά δεν μπορούσα”, δήλωσε ο Ι. Χρυσοστομίδης. Αφηγώντας τη συνέχεια, είπε: “Στην προσπάθεια να τον ανεβάσω επάνω, ο γιγαντιαίος γουλιανός χτυπιόταν και κόντεψε να αναποδογυρίσει τη βάρκα. Τον έπιασα με ένα γάντζο, με αποτέλεσμα να υποστεί αιμορραγία στο στομάχι και να πεθάνει, οπότε κατάφερα με πολύ μεγάλη δυσκολία να τον ανασύρω στη βάρκα μόνος μου. Στη συνέχεια ειδοποίησα τον γαμπρό μου και τον μικρότερο αδερφό μου, με τους οποίους τραβήξαμε με τη βοήθεια σκοινιών τον γουλιανό από τη βάρκα στο αυτοκίνητο”. Το ψάρι “μαμούθ” μεταφέρθηκε στο σπίτι του ψαρά, όπου οι συγχωριανοί του κατέφθασαν να θαυμάσουν το θέαμα. Έπειτα ο γουλιανός τεμαχίστηκε και οι πελάτες αγόρασαν τα πρώτα κομμάτια για να δοκιμάσουν τον υπέροχο μεζέ.

ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ!
Αύριο ο τεράστιος γουλιανός θα έχει περίοπτη θέση στον πάγκο της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας, αλλά και στη λαϊκή της Κοζάνης στη συνέχεια. Ο ψαράς υπολογίζει ότι “αν αφαιρέσουμε τη φύρα, δηλαδή το κεφάλι και τα εντόσθια, θα πιάσω περίπου 1.000 ευρώ. Είναι ένα καλό δώρο, για να περάσουμε τα Χριστούγεννα και να κάνουμε ένα δωράκι στα εγγόνια”.
Ο διευθυντής του Τμήματος Αλιείας Κοζάνης Αστέριος Πάπιστας υπογράμμισε ότι “η λίμνη Πολυφύτου έχει άφθονα μεγάλα ψάρια”. Επικαλέστηκε μάλιστα μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες “επιστήμονες παρατηρούν τον βυθό με ειδικές συσκευές, με τις οποίες έχουν εντοπίσει γουλιανούς μήκους 3,5 μέτρων, ακόμη και 5 μέτρων”. Σύμφωνα με τον Α. Πάπιστα, “εφόσον ο μήκους 2,5 μέτρων γουλιανός ζυγίζει άνω των 200 κιλών, ο αντίστοιχος των 5 μέτρων θα πρέπει να ξεπερνά τα 400 κιλά”. Επίσης, τόνισε ότι “ο ιχθυοπληθυσμός της λίμνης Πολυφύτου είναι πλούσιος, καθώς εκτός από γουλιανούς, υπάρχουν γριβάδια, κυπρίνοι κτλ.”, επισημαίνοντας ότι “το μεγαλύτερο γριβάδι που ψαρεύτηκε είναι 19 κιλών”.

Πηγή: http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=30332

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Μηλόπιτα: Η συνταγή που της έσωσε το σπίτι

Μια συνταγή μηλόπιτας της γιαγιάς της έσωσε το σπίτι Αμερικανίδας από κατάσχεση. Η Αντζελα Λόγκαν βρισκόταν σε δραματική κατάσταση καθώς ήταν άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού της που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ. Η 56χρονη, που μεγάλωσε μόνη της τα τρία της παιδιά, έλαβε τελεσίγραφο τον Ιούλιο από την τράπεζα: ή πληρώνεις εντός δέκα ημερών 3.500 δολάρια ή χάνεις το σπίτι σου.
Οταν είδε ότι βρισκόταν ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι, θυμήθηκε τη μηλόπιτα που της είχε μάθει η γιαγιά της. Αποφάσισε τότε να φτιάξει εκατό μηλόπιτες, να τις πουλήσει προς σαράντα δολάρια τη μία και έτσι να πληρώσει τα 3.500 δολάρια. Και επειδή ο χρόνος έτρεχε, άρχισε να δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις μηλόπιτές της σε φίλους, ενορίτες της εκκλησίας και γείτονες. Ολοι βρήκαν την ιδέα της καταπληκτική, την υποστήριξαν και έτσι μέσα σε δέκα μέρες πούλησε τις μηλόπιτες και πλήρωσε την τράπεζα. Η τύχη της Αντζελα όμως δεν τελείωσε εκεί. Τοπική εφημερίδα δημοσί…

Ασφάλιση & Συντάξεις | Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερωτήσεις & ΑπαντήσειςΕίμαι υπάλληλος Γενικής Τράπεζας. Εχω 20 χρόνια υπηρεσίας. Ο πρώτος μου γιος γεννήθηκε το 1995, το δεύτερο παιδί το 1997, το τρίτο το 2003. Οταν συμπληρώσω τον 50ό χρόνο ηλικίας μου -γεννήθηκα το 1969- το τρίτο μου παιδί δεν θα έχει συμπληρώσει το 18ο έτος και θα θεωρείται ανήλικο. Αυτήν τη στιγμή έχω περίπου 5.600 ένσημα ΙΚΑ. Εάν έχετε την καλοσύνη να μου απαντήσετε: 1) Πότε δικαιούμαι να πάρω σύνταξη και σε ποια ηλικία; Τα παιδιά παίζουν ρόλο; 2) Μου είπαν ότι μόνο για το τρίτο παιδί δικαιούμαι έναν πλασματικό χρόνο ασφάλισης. Ισχύει αυτό και για τα άλλα παιδιά;

Μίχου Χαρίκλεια

Με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο για να πάρετε σύνταξη με το καθεστώς που ισχύει για τις μητέρες ανηλίκων θα πρέπει να συμπληρώσετε στην περίπτωσή σας το 55ο έτος της ηλικίας σας. Σας συμφέρει βέβαια, εάν δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε, να συμπληρώσετε 37 έτη ασφάλισης οπότε παίρνετε πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Το γεγονός πάντως ότι θα έχετε ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρ…