Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γράμμα Σοκ στον Άγιο Βασίλη


Ίσως είναι το κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων για τα παιδιά. Ίσως είναι και το μόνο στοιχείο που ενώνει όλους τους λαούς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Άγιος Βασίλης συναντάται σε όλες τις χώρες του κόσμου και αποτελεί μια διεθνή λαογραφική μορφή , η οποία διανέμει δώρα σε παιδιά και …ενηλίκους που υπήρξαν "καλοί" κατά τη διάρκεια του χρόνου.


Παρά την ανατολίτικη καταγωγή του, καθώς ήταν από την Καισαρεία, η επιβολή του ως χριστουγεννιάτικο σύμβολο πραγματοποιήθηκε από τη διαφημιστική καμπάνια της γνωστής εταιρίας αναψυκτικών (coca cola) με την συγκεκριμένη στολή, το 1931.


Επιβολή του δυτικού μάρκετινγκ στους μύθους όλου του κόσμου; Ίσως.

Αυτό που έχει όμως σημασία είναι η λαμπρότητα που έχει στα μάτια των μικρών παιδιών και η χαρά που τους προσφέρει.


Τα παιδιά αυτές τις άγιες ημέρες γράφουν στον Άγιο Βασίλη και του ζητούν παιχνίδια ή διάφορες επιθυμίες τους.

Έτσι και σε κάποιο δημοτικό σχολείο στο Τέξας των ΗΠΑ , η δασκάλα αποφάσισε να ζητήσει απ` τα παιδιά , λόγω των ημερών , να γράψουν αντί για έκθεση ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη.


Έμεινε έκπληκτη , όταν ανάμεσα στα χαριτωμένα γράμματα των μαθητών της , βρήκε κι εκείνο μιας 9χρονης μαθήτριας που δεν ζητούσε δώρα, αλλά …ένα τέλος στον εφιάλτη της.

Ούτε λίγο ούτε πολύ , το κοριτσάκι ζητούσε απ` τον Άγιο να σταματήσει ένας 55χρονος συγγενής της να …«ακουμπά» εκείνη και την αδελφή της.


Η δασκάλα ενημέρωσε το συμβούλιο των καθηγητών και αφού διακριτικά ρωτήθηκε η μικρή μαθήτρια κατόπιν ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το γράμμα κρατήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο.


Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο 55χρονος καθηγητής πληροφορικής Andres Enrique Cantu και συγγενής του κοριτσιού, επί τέσσερα χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά τις δυο αδελφές , ηλικίας σήμερα 9 και 10 ετών.

Συνελήφθη και αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης από 25 έως 99 χρόνια.

Όλα άρχισαν όπως είπε σε παιδοψυχολόγο της Πρόνοιας η 9χρονη , τον Αύγουστο του 2004 , όταν φιλοξενούνταν στο σπίτι τους , ενώ οι γονείς της κοιμόντουσαν.

Τα κοριτσάκια απειλούνταν απ` το κτήνος να μη μιλήσουν σε κανένα. Και φοβισμένα όπως ήταν δεν το έκαναν.


Πίστεψε το κοριτσάκι πως στον Άγιο Βασίλη δεν πείραζε να μιλήσει….και ζήτησε το «δώρο» της εμπιστευτικά , όπως όλα τα παιδάκια.

Κι αν η διπλανή της δε λάβει τελικά την κούκλα που ζήτησε …μικρό το κακό.


Το πιο σημαντικό «δώρο» στην τάξη πραγματοποιήθηκε……


Πηγή :«πολιτικά θέματα»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας