Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πήρε αποζημίωση γιατί ο χειρούργος ξέχασε μία βελόνα μέσα

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ' αριθμ. 3/2009 απόφασή της, απέρριψε την αίτηση γιατρού καρδιοχειρουργού και αναπληρωτή καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την οποία επεδίωκε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που επιδίκασε σε βάρος του και υπέρ ασθενούς του, το ποσό των 44.000 ευρώ για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.
Το ποσό της χρηματικής αποζημίωσης επιδικάσθηκε σε βάρος του καρδιοχειρουργού, επειδή στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 κατά τη διάρκεια επέμβασης ανοικτής καρδιάς (By Pass) στην καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, που είναι εγκατεστημένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, «από αμέλεια εγκατέλειψε» μια βελόνα μέσα στο σώμα του ασθενούς, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.
Ο καθηγητής υποστήριξε ότι ο ασθενής έπρεπε να προσφύγει κατά του Δημοσίου και όχι κατά του ιδίου, όπως γίνεται για παρόμοια λάθη των γιατρών του ΕΣΥ. Και αν τα δικαστήρια επιδίκαζαν αποζημίωση σε βάρος του δημοσίου, τότε το τελευταίο είχε το δικαίωμα να στραφεί σε βάρος του καθηγητή διεκδικώντας το ποσό, που κατέβαλε στον ασθενή.
Η Ολομέλεια του Α.Π., στην απόφασή της, σημειώνει ότι κατά τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων πρέπει να «επιβεβαιώνονται οι αυξημένες γνώσεις της επιστήμης και της τέχνης του πανεπιστημιακού καθηγητή, που οφείλει να έχει και να τις εφαρμόζει στην πράξη και με προσωπική ευθύνη του, χωρίς σφάλματα».
Ο Α.Π., εκτός του ότι απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του καθηγητή γιατρού, του επιδίκασε και δικαστικά έξοδα 2.000 ευρώ.ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …