Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «σέχτα» της ΕΣΗEA στοχοποιεί τους μπλόγκερς
6.750 από ομαδικές απολύσεις
Η διεθνής οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την παραγωγική αποσάθρωση της χώρας έκαναν κακό ποδαρικό το 2009.
Από την αρχή του χρόνου σχεδόν 6।750 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους (5.654) ή εξωθήθηκαν σε υποχρεωτική άδεια και διαθεσιμότητες (1.094). Συνολικά, το τελευταίο 4μηνο απολύθηκαν πάνω από 12.000 εργαζόμενοι, ενώ οδηγήθηκαν σε υποχρεωτικές άδειες και άλλα μετρα αναγκαστικού χαρακτήρα άλλοι 2.824. Στα στοιχεία αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι «συνήθεις» απολύσεις από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που υπολογίζονται σε 35.000 τον μήνα.Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ σημειώνοντας τις ακόλουθες περιοχές (γεωγραφική κατανομή) που πλήττονται ιδιαίτερα, Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησος - Αττική και τους κλάδους: βιομηχανίας, κλωστοϋφαντουργία, εμπόριο και κατασκευές. Με βάση αυτές τις αναφορές γίνεται κατανοητό ότι οι περιοχές που βίωναν έως τώρα την ανεργία και την παραγωγική υστέρηση είναι και πάλι τα θύματα της νέας κρίσης (κυρίως δε στη Βόρεια Ελλάδα με την αποβιομηχάνιση και τη μετανάστευση των επιχειρήσεων στις άλλες βαλκανικές χώρες κατά την προηγούμενη δεκαετία).24ωρη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 2 ΑπριλίουΗ Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε χθες την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 2 Απριλίου με αίτημα-σύνθημα: «Οχι στις απολύσεις, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι-ασφάλεια στη δουλειά, κοινωνικές παροχές-εργασιακά δικαιώματα». Στην ίδια ημερομηνία αναμένεται να ορίσει απεργία και η ΑΔΕΔΥ.Η ΓΣΕΕ διατυπώνει φόβους για 100.000 επιπλέον απολύσεις μέσα στον χρόνο, κάτι που θα ανεβάσει τον αριθμό των ανέργων σχεδόν στις 500.000. Και σε αυτές δεν υπολογίζονται οι υποχωρήσεις και οι αναγκαστικές «εκπτώσεις» στις οποίες θα υποχρεωθεί ένας μισθωτός προκειμένου να διατηρήσει, έστω προσωρινά, μια θέση εργασίας. Οι μεγαλύτερες απώλειες αναμένονται στην οικοδομή, όπου εργάζονται άνω των 400.000 τεχνιτών (συνολικά στο κύκλωμα), αλλά και στον τουρισμό όπου υπολογίζεται σημαντική κάμψη στις αφίξεις και, τελικά, μείωση της απασχόλησης κατά 15%.Συν τη μεγαλύτερη ευελιξία στις θέσεις εργασίας που θα απομείνουν.Σσσστ, το κράτος κοιμάταιΚαι όλα αυτά εξελίσσονται ασύστολα κάτω από τη «μύτη» του κράτους το οποίο δεν παρεμβαίνει και δεν ελέγχει την αγορά εργασίας. Μάλιστα, μέσα στην «τούρλα» της απορρύθμισης και των αυθαιρεσιών, αντικαθίσταται την Τρίτη και ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., Θ. Ματάλα. Χωρίς βεβαίως μέχρι τώρα το ΣΕΠΕ να έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο.Για παράνομες πρακτικές και καταχρηστικές αποφάσεις των επιχειρήσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ενώ ο γραμματέας Κ. Πουπάκης ζήτησε συνέργειες από τα συναρμόδια υπουργεία. Ο αναπληρωτής πρόεδρος Αλ. Καλύβης επισήμανε πως «οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να πληρώσουν για μία ακόμη φορά την οικονομική κρίση».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.