Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «σέχτα» της ΕΣΗEA στοχοποιεί τους μπλόγκερς
6.750 από ομαδικές απολύσεις
Η διεθνής οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την παραγωγική αποσάθρωση της χώρας έκαναν κακό ποδαρικό το 2009.
Από την αρχή του χρόνου σχεδόν 6।750 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους (5.654) ή εξωθήθηκαν σε υποχρεωτική άδεια και διαθεσιμότητες (1.094). Συνολικά, το τελευταίο 4μηνο απολύθηκαν πάνω από 12.000 εργαζόμενοι, ενώ οδηγήθηκαν σε υποχρεωτικές άδειες και άλλα μετρα αναγκαστικού χαρακτήρα άλλοι 2.824. Στα στοιχεία αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι «συνήθεις» απολύσεις από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που υπολογίζονται σε 35.000 τον μήνα.Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ σημειώνοντας τις ακόλουθες περιοχές (γεωγραφική κατανομή) που πλήττονται ιδιαίτερα, Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησος - Αττική και τους κλάδους: βιομηχανίας, κλωστοϋφαντουργία, εμπόριο και κατασκευές. Με βάση αυτές τις αναφορές γίνεται κατανοητό ότι οι περιοχές που βίωναν έως τώρα την ανεργία και την παραγωγική υστέρηση είναι και πάλι τα θύματα της νέας κρίσης (κυρίως δε στη Βόρεια Ελλάδα με την αποβιομηχάνιση και τη μετανάστευση των επιχειρήσεων στις άλλες βαλκανικές χώρες κατά την προηγούμενη δεκαετία).24ωρη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 2 ΑπριλίουΗ Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε χθες την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 2 Απριλίου με αίτημα-σύνθημα: «Οχι στις απολύσεις, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι-ασφάλεια στη δουλειά, κοινωνικές παροχές-εργασιακά δικαιώματα». Στην ίδια ημερομηνία αναμένεται να ορίσει απεργία και η ΑΔΕΔΥ.Η ΓΣΕΕ διατυπώνει φόβους για 100.000 επιπλέον απολύσεις μέσα στον χρόνο, κάτι που θα ανεβάσει τον αριθμό των ανέργων σχεδόν στις 500.000. Και σε αυτές δεν υπολογίζονται οι υποχωρήσεις και οι αναγκαστικές «εκπτώσεις» στις οποίες θα υποχρεωθεί ένας μισθωτός προκειμένου να διατηρήσει, έστω προσωρινά, μια θέση εργασίας. Οι μεγαλύτερες απώλειες αναμένονται στην οικοδομή, όπου εργάζονται άνω των 400.000 τεχνιτών (συνολικά στο κύκλωμα), αλλά και στον τουρισμό όπου υπολογίζεται σημαντική κάμψη στις αφίξεις και, τελικά, μείωση της απασχόλησης κατά 15%.Συν τη μεγαλύτερη ευελιξία στις θέσεις εργασίας που θα απομείνουν.Σσσστ, το κράτος κοιμάταιΚαι όλα αυτά εξελίσσονται ασύστολα κάτω από τη «μύτη» του κράτους το οποίο δεν παρεμβαίνει και δεν ελέγχει την αγορά εργασίας. Μάλιστα, μέσα στην «τούρλα» της απορρύθμισης και των αυθαιρεσιών, αντικαθίσταται την Τρίτη και ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., Θ. Ματάλα. Χωρίς βεβαίως μέχρι τώρα το ΣΕΠΕ να έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο.Για παράνομες πρακτικές και καταχρηστικές αποφάσεις των επιχειρήσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ενώ ο γραμματέας Κ. Πουπάκης ζήτησε συνέργειες από τα συναρμόδια υπουργεία. Ο αναπληρωτής πρόεδρος Αλ. Καλύβης επισήμανε πως «οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να πληρώσουν για μία ακόμη φορά την οικονομική κρίση».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …