Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μας «χαρίζουν» 50 υπερσύγχρονα ρωσικά ελικόπτερα και μεις δεν απαντάμε!

Μας «χαρίζουν» 50 υπερσύγχρονα ρωσικά ελικόπτερα και δίνουν το 10% της τιμής τους δωρεά στο Ίδρυμα Ελληνισμού κι εμείς... ούτε καν απαντάμε! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι αληθινό!Άγνωστο για ποιον λόγο τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το αρχηγείο της Πυροσβεστικής απαξίωσαν να απαντήσουν σε προσφορά που τους κατατέθηκε (από τον Μάιο του 2008) μέσω της καναδικής εταιρείας Diamond+Diamond για την προμήθεια (με κρατικό ομόλογο) 50 καινούργιων ρωσικών ελικοπτέρων, Mi-25 τα οποία είναι ιδανικά για... κατασβέσεις πυρκαγιών σε περιβάλλον όπως της Ελλάδας (αφού επιχειρούν όπως τα C-130, χωρίς όμως να χρειάζονται αεροδρόμιο) αλλά και σαν νοσοκομειακά για τα νησιά μας και βέβαια για έρευνα και διάσωση, ένας τομέας με τον οποίο Ελλάδα και Τουρκία «κονταροχτυπιούνται» στο Αιγαίο.Το... ωραίο είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο θα τα αγόραζε περίπου... δωρεάν (η πρόταση της D+D ήταν για αγορά ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 100 ετών - που τότε θα πληρωνόταν) αλλά και το 10% της τελικής τιμής θα αποδιδόταν ως δωρεά από την εταιρεία στο Ίδρυμα Ελληνισμού (για το έργο του). Μιλάμε για μια αγορά αρχικού κόστους 800 εκατ. δολαρίων, τη χρηματοδότηση των οποίων αναλάμβανε εξ ολοκλήρου η εταιρεία!Έκτοτε η εταιρεία έχει καταθέσει 4 φορές επιστολές και υπομνήματα στους αρμόδιους, αλλά το μόνο που λάμβανε ως απάντηση ήταν ο... αριθμός πρωτοκόλλου της γραμματείας του υπουργείου και της Πυροσβεστικής. Ούτε μια τυπική απάντηση (έστω και αρνητική) ούτε καν ένα διευκρινιστικό τηλεφώνημα για μια δωρεά, στην ουσία, 50 υπερσύγχρονων ρωσικών ελικοπτέρων τύπου Μi-26 (Το «Π» διαθέτει όλη τη σχετική αλληλογραφία). Το θέμα δεν είναι εάν έκανε αποδεκτή ή μη την πρόταση, αλλά η απαράδεκτη αγνόησή της.Φυσικά στις προτάσεις τους περιλαμβάνονταν οι υποχρεώσεις τους να εκπαιδεύσουν τα πληρώματα και τους πιλότους, να δώσουν όλα τα αναγκαία εγχειρίδια και οδηγίες χρήσης, η συντήρηση τους κ.λπ. Όπως εξηγούσαν, τα ελικόπτερα αυτά δεν προορίζονται μόνο για πολεμικές επιχειρήσεις.Τι ζήτησαν; Μια συνάντηση των κατασκευαστών-χρηματοδοτών με τους έλληνες αρμόδιους για να δούνε πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η αγορά και να δοθούν όλες οι αναγκαίες διευκρινίσεις. Όσο τους είδατε ή ακούσατε και εσείς, άλλο τόσο είδαν ή άκουσαν και οποιονδήποτε «αρμόδιο» αυτοί που έκαναν την πρόταση.Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, να απαξιώνει το κράτος να δίνει έστω και μιαν αρνητική απάντηση (επειδή προφανώς θα πρέπει να την αιτιολογήσει και... αιτιολογία δύσκολα φαίνεται να υπάρχει) μήπως θα πρέπει να δει το θέμα ο αρμόδιος υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, αλλά και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής μας;TO:ΠΑΡΟΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.