Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Έκλεισαν το ΕΚΠΑΖ Θεσσαλονίκης"


"Νιώθω οργή και θυμό αυτή τη στιγμή। Και αηδία. Τόση αηδία που αν άρχιζα να γράφω μέσω αυτομάτου γραφής, το κείμενο μου θα χαρακτηριζόταν ως ακατάλληλο για την κοινή θέα.Έκλεισαν ένα χώρο που τόσο καιρό λειτουργούσε εξαιτίας της αγάπης, της προσφοράς και του εθελοντισμού των μελών του... Έκλεισαν ένα χώρο, που έχει προσφέρει επί σειρά ετών, βοήθεια σε πάρα μα πάρα πολλά άγρια ζώα και πουλιά της χώρας μας, την ώρα που οι κρατικοί φορείς σφύριζαν αδιάφορα.Έκλεισαν ένα χώρο που τόσα χρόνια λειτουργούσε ως κέντρο πρώτων βοηθειών και συλλογής τραυματισμένων ζώων και πουλιών της Βορείου Ελλάδος.Έκλεισαν ένα χώρο που κάποιοι άνθρωποι είχαν δημιουργήσει με πολύ αγάπη, για να βοηθήσουν τα πλάσματα που η πολιτεία αφήνει ελεύθερα να πυροβολούν και να κακοποιούν.Έχω νεύρα αυτή τη στιγμή, πολλά νεύρα. Τόσα νεύρα που δε ξέρω τι να πρωτογράψω.Στη φωτογραφία είναι ο Σταύρος Καλπάκης από το ΕΚΠΑΖ Θεσσαλονίκης σε απελευθέρωση διπλοσάινου στον Αξιό.Θα επικοινωνήσω με τα παιδιά του ΕΚΠΑΖ τις επόμενες ημέρες για να μάθω τι ακριβώς έχει γίνει, αλλά και για να μάθω τι μπορούμε να κάνουμε για να επαναλειτουργήσει το παράρτημα της Θεσσαλονίκης.Ξέρω πως εκεί έξω, υπάρχουν πολλά άτομα που κατά καιρούς βρέθηκαν κοντά στην παρέα του ΕΚΠΑΖ, είναι καιρός να ξαναδηλώσουν την παρουσία και την στήριξη τους."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C