Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπερδιπλασιάστηκαν σε επτά χρόνια οι νοσηλευθέντες στο Δαφνί..

Παρ'όλα αυτά το 40% των οργανικών θέσων του ψυχιατρικού νοσοκομείου παραμένουν κενές!Η απουσία ικανού αριθμού Κέντρων Ψυχικής Υγείας, η καθυστέρηση στην ανάπτυξη ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία και η «αδιαφορία» για τη δημιουργία άλλων τύπων κοινοτικών δομών Ψυχικής Υγείας (πλην των ξενώνων, οικοτροφείων και προστατευόμενων διαμερισμάτων αποασυλοποίησης), έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι ψυχικά πάσχοντες να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δαφνιού. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που... παρουσίασε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Κοσμόπουλος, σε ημερίδα για την ιστορική πορεία και την προσφορά του «Δαφνίου» με αφορμή την έκδοση βιβλίου με τίτλο «Γκρεμίζοντας τα τείχη του Ασύλου, χτίζοντας γέφυρες με την Κοινωνία». Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των νοσηλευθέντων στο Δαφνί υπερδιπλασιάστηκε από το 2000 (2.000 ασθενείς) έως το 2007 (5.200 ασθενείς). Οι ασθενείς που απευθύνθηκαν στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πέρυσι ήταν 4.600, αριθμός διπλάσιος με τον αντίστοιχο του 2004, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και στους ασθενείς που επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου (από 13.500 το 2004 ξεπέρασαν τους 18.500 πέρυσι). Και σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, το νοσοκομείο πλέον δέχεται περιστατικά από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Παράλληλα, οι εσωτερικά νοσηλευόμενοι του νοσοκομείου έχουν μειωθεί σε 525 έναντι 1.625 που ήταν το 1999, στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων. Στο «Δαφνί» λειτουργούν 59 προστατευόμενα διαμερίσματα, 16 ξενώνες και 18 οικοτροφεία, που φιλοξενούν συνολικά 570 ασθενείς με ψυχικές παθήσεις.Πάντως, ο κ. Κοσμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην υπεπροσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να κρατήσει τη λειτουργία του νοσοκομείου σε υψηλά επίπεδα, προσπάθεια που είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς το 40% των οργανικών θέσεων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δαφνί είναι κενές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…