Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπερδιπλασιάστηκαν σε επτά χρόνια οι νοσηλευθέντες στο Δαφνί..

Παρ'όλα αυτά το 40% των οργανικών θέσων του ψυχιατρικού νοσοκομείου παραμένουν κενές!Η απουσία ικανού αριθμού Κέντρων Ψυχικής Υγείας, η καθυστέρηση στην ανάπτυξη ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία και η «αδιαφορία» για τη δημιουργία άλλων τύπων κοινοτικών δομών Ψυχικής Υγείας (πλην των ξενώνων, οικοτροφείων και προστατευόμενων διαμερισμάτων αποασυλοποίησης), έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι ψυχικά πάσχοντες να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δαφνιού. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που... παρουσίασε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Κοσμόπουλος, σε ημερίδα για την ιστορική πορεία και την προσφορά του «Δαφνίου» με αφορμή την έκδοση βιβλίου με τίτλο «Γκρεμίζοντας τα τείχη του Ασύλου, χτίζοντας γέφυρες με την Κοινωνία». Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των νοσηλευθέντων στο Δαφνί υπερδιπλασιάστηκε από το 2000 (2.000 ασθενείς) έως το 2007 (5.200 ασθενείς). Οι ασθενείς που απευθύνθηκαν στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πέρυσι ήταν 4.600, αριθμός διπλάσιος με τον αντίστοιχο του 2004, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και στους ασθενείς που επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου (από 13.500 το 2004 ξεπέρασαν τους 18.500 πέρυσι). Και σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, το νοσοκομείο πλέον δέχεται περιστατικά από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Παράλληλα, οι εσωτερικά νοσηλευόμενοι του νοσοκομείου έχουν μειωθεί σε 525 έναντι 1.625 που ήταν το 1999, στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων. Στο «Δαφνί» λειτουργούν 59 προστατευόμενα διαμερίσματα, 16 ξενώνες και 18 οικοτροφεία, που φιλοξενούν συνολικά 570 ασθενείς με ψυχικές παθήσεις.Πάντως, ο κ. Κοσμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην υπεπροσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να κρατήσει τη λειτουργία του νοσοκομείου σε υψηλά επίπεδα, προσπάθεια που είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς το 40% των οργανικών θέσεων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δαφνί είναι κενές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C