Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα Μπαρόζο προς ΗΠΑ: εδώ είναι Ευρώπη

"Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν. Ας μην μας αποσπούν συγκρίσεις με άλλες οικονομίες. Στο επίκεντρό μας θα πρέπει να τεθεί η εφαρμογή των δικών μας δεσμεύσεων". Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, απάντησε αρνητικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο αίτημά τους για ενίσχυση των κρατικών δαπανών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ήδη διοχετεύσαμε μεγάλα κεφάλαια, είπε: "Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της ενισχύουν την οικονομία την περίοδο 2009-2010 με τουλάχιστον 400 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι τουλάχιστον το 3,3% του ΑΕΠ-ποσοστό που συγκρίνεται με άλλες συνεισφορές". Μήνυμα και για το Λονδίνο Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν προέβη στις δηλώσεις αυτές στο Λονδίνο έχει τη δική του σημασία. Η Βρετανία, δημιούργησε την εντύπωση ότι συντάσσεται με τις Ην.Πολιτείες στο αίτημα για αύξηση των κυβερνητικών κονδυλίων, παρά την έντονη διαφωνία της Γερμανίας και της Γαλλίας. Βερολίνο και Λονδίνο διαμήνυσαν μάλιστα και κατά τη σύνοδο - σε υπουργικό επίπεδο- της G20 στη Βρετανία, ότι αυτό που τώρα πρέπει να γίνει είναι η υιοθέτηση μέτρων για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων στις αγορές, όχι οι επιπλέον επενδύσεις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η διάσταση, όμως, των απόψεων εντός της Ε.Ε. απειλεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες για ενιαία στάση στην σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου. Ο Μπαρόζο ήταν σαφής και σε αυτό: "Η Ευρώπη θα πρέπει να μιλήσει με μια φωνή στο Λονδίνο και πιστεύω πως αυτό θα κάνουμε" τόνισε, μετά τις συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν είναι και ο ίδιος αισιόδοξος όπως ο πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Πολ Μπερνάνκι ότι η περίοδος ύφεσης θα λήξει στα τέλη του 2009, απάντησε: "Σε γενικές γραμμές συμφωνώ αλλά...το ζήτημα δεν είναι να είναι κανείς αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, το ζήτημα είναι να είναι ρεαλιστής". Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ε.Ε. αναμένεται να προετοιμάσουν την κοινή θέση της Ε.Ε. εν όψει της Συνόδου της G20 κατά τη σύνοδο κορυφής στις 19 και στις 20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.