Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα Μπαρόζο προς ΗΠΑ: εδώ είναι Ευρώπη

"Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν. Ας μην μας αποσπούν συγκρίσεις με άλλες οικονομίες. Στο επίκεντρό μας θα πρέπει να τεθεί η εφαρμογή των δικών μας δεσμεύσεων". Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, απάντησε αρνητικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο αίτημά τους για ενίσχυση των κρατικών δαπανών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ήδη διοχετεύσαμε μεγάλα κεφάλαια, είπε: "Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της ενισχύουν την οικονομία την περίοδο 2009-2010 με τουλάχιστον 400 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι τουλάχιστον το 3,3% του ΑΕΠ-ποσοστό που συγκρίνεται με άλλες συνεισφορές". Μήνυμα και για το Λονδίνο Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν προέβη στις δηλώσεις αυτές στο Λονδίνο έχει τη δική του σημασία. Η Βρετανία, δημιούργησε την εντύπωση ότι συντάσσεται με τις Ην.Πολιτείες στο αίτημα για αύξηση των κυβερνητικών κονδυλίων, παρά την έντονη διαφωνία της Γερμανίας και της Γαλλίας. Βερολίνο και Λονδίνο διαμήνυσαν μάλιστα και κατά τη σύνοδο - σε υπουργικό επίπεδο- της G20 στη Βρετανία, ότι αυτό που τώρα πρέπει να γίνει είναι η υιοθέτηση μέτρων για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων στις αγορές, όχι οι επιπλέον επενδύσεις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η διάσταση, όμως, των απόψεων εντός της Ε.Ε. απειλεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες για ενιαία στάση στην σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου. Ο Μπαρόζο ήταν σαφής και σε αυτό: "Η Ευρώπη θα πρέπει να μιλήσει με μια φωνή στο Λονδίνο και πιστεύω πως αυτό θα κάνουμε" τόνισε, μετά τις συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν είναι και ο ίδιος αισιόδοξος όπως ο πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Πολ Μπερνάνκι ότι η περίοδος ύφεσης θα λήξει στα τέλη του 2009, απάντησε: "Σε γενικές γραμμές συμφωνώ αλλά...το ζήτημα δεν είναι να είναι κανείς αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, το ζήτημα είναι να είναι ρεαλιστής". Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ε.Ε. αναμένεται να προετοιμάσουν την κοινή θέση της Ε.Ε. εν όψει της Συνόδου της G20 κατά τη σύνοδο κορυφής στις 19 και στις 20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …