Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περισσότερα δικαιώματα στους επιβάτες και με ...νόμο


Περισσότερα δικαιώματα για τους επιβάτες πλοίων, υπεραστικών λεωφορείων και τουριστικών λεωφορείων, αναμένεται να ψηφίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το τέλος του 2009. Οι σχετικές εκθέσεις καθορίζουν τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση καθυστερήσεων, ακυρώσεων και ατυχημάτων, αλλά και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.Οι αποζημιώσεις σε περίπτωση καθυστερήσεων στις θαλάσσιες μεταφορές αναμένεται να καθοριστούν :-στο 25%... επί της τιμής του εισιτηρίου για καθυστέρηση 1 έως 2 ωρών-στο ήμισυ της τιμής για καθυστέρηση πάνω από 2 ώρες-και στο 100% της τιμής του εισιτηρίου για ακύρωση του ταξιδιού, χωρίς ..........προσφορά εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς εντός λογικού χρονικού πλαισίου.Για καθυστέρηση πλέον των δύο ωρών σε λεωφορεία, η μεταφορική επιχείρηση θα πρέπει να παρέχει εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, καταβάλλοντας στους επιβάτες το ήμισυ της τιμής του εισιτηρίου.Στην περίπτωση που οι επιβάτες δεν αποδεχτούν την προτεινόμενη εναλλακτική λύση, τότε η επιχείρηση θα πρέπει να τους επιστρέψει ολόκληρο το ποσό του εισιτηρίου. Εφόσον η εταιρεία δεν τους προσφέρει εναλλακτική λύση, τότε οι επιβάτες δικαιούνται το 150% της τιμής του εισιτηρίου.Στην περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού, η επιχείρηση θα πρέπει να καταβάλει άμεσα προκαταβολή της αποζημίωσης. Η προκαταβολή σε περιπτώσεις τραυματισμού, θα είναι ανάλογη με το βαθμό της βλάβης που υπέστη ο επιβάτης, ενώ σε περίπτωση θανάτου, δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από 21.000 ευρώ.Ενισχυμένα δικαιώματα αναμένεται να θεσπιστούν για τους επιβάτες με περιορισμένη κινητικότητα, ώστε η αναπηρία να μην μπορεί να θεωρηθεί ως λόγος για την απαγόρευση επιβίβασης.Στα λιμάνια, οι επιβάτες με αναπηρία θα δικαιούνται βοήθεια χωρίς χρέωση, αρκεί να έχουν ενημερωθεί οι πάροχοι υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών είτε κατά την αγορά του εισιτηρίου, ή 48 ώρες πριν το ταξίδι.[Φιλιατρά News]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.