Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία Security δεν τήρησε όρους συμβολαίου της και αποζημίωσε για ληστεία

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ'Α αριθμ। 18/2009 απόφασή της απέρριψε αίτηση εταιρείας χρηματαποστολών, η οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που την υποχρέωσε να καταβάλλει αποζημίωση σε εταιρεία εκμετάλλευσης Κινηματογράφων στη Θεσσαλονίκη, για παραβίαση των όρων ασφαλιστικού συμβολαίου।Ειδικότερα, εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται αίθουσες κινηματογράφου στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης (εμπορικό κέντρο Πλατεία) υπέγραψε συμβόλαιο κατά του κινδύνου μεταφοράς χρημάτων με εταιρεία που αναλαμβάνει χρηματαποστολές.Το πρωί (11.15 π.μ.) της 8ης Απριλίου 2002 υπάλληλος της εταιρείας Security παρέλαβε από την εταιρεία Κινηματογράφων 58.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 260 ευρώ σε κέρματα. Τα χαρτονομίσματα τοποθετήθηκαν σε μεταλλική τσάντα και τα κέρματα σε πλαστικό δοχείο. Ο υπάλληλος της εταιρείας Security φτάνοντας στο ειδικό αυτοκίνητο των χρηματαποστολών κουκουλοφόρος που οπλοφορούσε τον υποχρέωσε να αφήσει στο έδαφος την τσάντα. Ο ληστής πήρε την τσάντα, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε συνεργάτης του και εξαφανίστηκαν.Η Ολομέλεια ΑΠ έκρινε ότι η εταιρεία χρηματαποστολών δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις ως προς τα μέτρα ασφαλείας, που είχαν συμφωνηθεί με το συμβόλαιο το οποίο είχε υπογράψει με την επιχείρηση εκμετάλλευσης κινηματογράφων.Συγκεκριμένα, δεν τήρησε τους εξής τρεις όρους: στην χρηματαποστολή χρησιμοποιήθηκε ένας υπάλληλός της, ενώ είχαν συμφωνηθεί δύο εάν το ποσό ήταν μεγάλο, το κράνος που φορούσε ο υπάλληλος δεν είχε ενδοεπικοινωνία με τα γραφεία της, όπως προέβλεπε το συμβόλαιο, η τσάντα μεταφοράς των χρημάτων δεν είχε τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές ασφαλείας.
http://taxalia.blogspot.com/2009/04/security.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …