Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία Security δεν τήρησε όρους συμβολαίου της και αποζημίωσε για ληστεία

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ'Α αριθμ। 18/2009 απόφασή της απέρριψε αίτηση εταιρείας χρηματαποστολών, η οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που την υποχρέωσε να καταβάλλει αποζημίωση σε εταιρεία εκμετάλλευσης Κινηματογράφων στη Θεσσαλονίκη, για παραβίαση των όρων ασφαλιστικού συμβολαίου।Ειδικότερα, εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται αίθουσες κινηματογράφου στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης (εμπορικό κέντρο Πλατεία) υπέγραψε συμβόλαιο κατά του κινδύνου μεταφοράς χρημάτων με εταιρεία που αναλαμβάνει χρηματαποστολές.Το πρωί (11.15 π.μ.) της 8ης Απριλίου 2002 υπάλληλος της εταιρείας Security παρέλαβε από την εταιρεία Κινηματογράφων 58.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 260 ευρώ σε κέρματα. Τα χαρτονομίσματα τοποθετήθηκαν σε μεταλλική τσάντα και τα κέρματα σε πλαστικό δοχείο. Ο υπάλληλος της εταιρείας Security φτάνοντας στο ειδικό αυτοκίνητο των χρηματαποστολών κουκουλοφόρος που οπλοφορούσε τον υποχρέωσε να αφήσει στο έδαφος την τσάντα. Ο ληστής πήρε την τσάντα, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε συνεργάτης του και εξαφανίστηκαν.Η Ολομέλεια ΑΠ έκρινε ότι η εταιρεία χρηματαποστολών δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις ως προς τα μέτρα ασφαλείας, που είχαν συμφωνηθεί με το συμβόλαιο το οποίο είχε υπογράψει με την επιχείρηση εκμετάλλευσης κινηματογράφων.Συγκεκριμένα, δεν τήρησε τους εξής τρεις όρους: στην χρηματαποστολή χρησιμοποιήθηκε ένας υπάλληλός της, ενώ είχαν συμφωνηθεί δύο εάν το ποσό ήταν μεγάλο, το κράνος που φορούσε ο υπάλληλος δεν είχε ενδοεπικοινωνία με τα γραφεία της, όπως προέβλεπε το συμβόλαιο, η τσάντα μεταφοράς των χρημάτων δεν είχε τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές ασφαλείας.
http://taxalia.blogspot.com/2009/04/security.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.